Ilves Ikuisesti ry risteili Hämeenlinnaan vieraspeliin

with Ei kommentteja

29.09.2018 jo varhain aamusta 08:00 M/S Tampere irtautui Laukontorin satamasta ja matka Hämeenlinnaan alkoi. Noin 60:nen Ilves Ikuisesti matkalaisten nauttiessa laivan seisovasta pöydästä aamiaista laiva aloitti kauniissa syysaamussa matkan Hämeenlinnaan.


Matkalle olimme saaneet myös vieraita Ilves Ry:stä, sillä hallituksen puheenjohtaja Kari Pansio Rouva Eija Pansion kanssa oli kutsuttu matkallemme mukaan.

Aamiaisen jälkeen aloittelimme Ilves historoitsija Jari Vainion pitämällä tietokilpailulla jossa oli 20:ntä kysymystä vaihtoehtoineen. Kilpailun kysymykset olivat Ilves aiheisia ja voiton vei team takakulma vasen. Voittaja joukkue palkittiin Jarin lahjoittamilla Sankarit teoksella sekä Ilves Ikuisesti ry:n lahjoittamilla pääsylipuilla Ilveksen kotiotteluun. Team takakulma vasen joukkueessa olivat seuraavat henkilöt: Sami Lehtonen, Jarkko Harkki, Pekka ja Juuso Karikko, Timo Ollikka, Annele Hangasmäki sekä Karita Myllylä.


Kilpailun jälkeen saavuimmekin Lempäälän kanavaan jota ihastelimme kannelta käsin ja siitä noin puolentoista tunnin päästä olimmekin jo Toijalan satamassa josta kyytiin tulivat mukaan Ilveksen perhe eli siellä missä Ilves pelaa on myös Ilveksen perhe mukana onkin yhdistyksemme huumorimielinen sanonta nyt. Perhe Ilves pääsikin heti lounaskeittopöydän kimppuun sillä Toijalasta irtauduttuamme oli keittolounas tarjolla.


Loppumatka meni arpajaisten sekä 1985 viidennen finaalin katselemisessa ja samalla saimme ihailla aitoa 1985 kultamitalia, sillä mukanamme oli yksi hyvinkin tärkeä palanen sen hetkiselle mestaruusjoukkueelle eli #55 Ana Antti Heikkilä. Tunnelma oli hyvä ja siivitti meitä kohti ottelua. Arpajaisissa oli useampikin voittaja ja kiitämme seuraavia yrityksiä/henkilöitä lahjoituksista arpajaisiimme: Scandic/Kirsi Myllymäki-Mattila, Hakasen leipomo, M/S Tampere/Juha Lehtinen, Viking Line/Jari Nurmi, Ravintola Hook/Juha Vuorio, Ilves Hockey Oy/Timo Lehtinen, Jyrki Mäenpää, Ilves Jalkapallo edustus/Ari Ruoholahti, Grana/Topi Teisko, Power Oy/Jouni Salminen, Jarkko Härkki sekä Ilves Ikuisesti ry eli vielä kerran oikein paljon kiitoksia.


Hämeenlinnaan saavuimme kello 15:30 ja vastassa meitä oli yksi pääyhteistyökumppaneistamme eli Hauhon Liikenne Oy ja tällä kertaa meitä kuljetti Ari.

Hallille saavuttuani sain vieraaksi myös otteluun Jukka Frogley Mänty-sorvarin, joka oli myös tekemässä Ilveksen naisten tämän kauden maalilaulua kesällä.
Itse peli oli vauhdikas alusta asti, sillä alle minuutissa Ilves meni jo johtoon. Ensimmäisellä erätauolla kävin myös radio Funin vieraana ja annoin haastattelun radioon toimittajana oli Manu Haapalainen. Haastattelun jälkeen jännitys vain kasvoi pelin tiimoilta ja trillerin voitimmekin 3-4. Kerho tuli vielä tasoihin 4-4, mutta tällä kertaa videotarkastus näytti maalin siirtyneen pois paikoiltaan ennen kiekon menoa sinne ja maali hylättiin. Lopputulos oli loistava ja se antoikin mahtavat puitteet lähteä kohti Tamperetta.


Tampereelle matka tapahtui kahdella eri vaihtoehdolla. Eli suurin osa meni linja-autolla ja pienempi osa vietiin ensin Satamaan, josta laiva lähti matkalle meidän saatellessa laivalla menijöitä. Itse laivalla ei koskaan Tampereelle asti päästy sillä laiva ajautui matalikolle Viialassa ja matka loppui siihen. Matkalaiset tuotiin Viialasta käsin linja-autolla Laukontorille, josta he omilla kyydeillä jatkoivat matkantekoa kohti omia kotejaan. Seuraavasta Ilta-Sanomien linkistä pääset lukemaan itse matalikolle ajautumisesta, kuten Aamulehdenkin jos Aamulehden tunnukset omaat sekä MTV Verkkouutisten linkistä.


Linja-Auton kyydissä menijöillä oli hilpeät tunnelmat koko matkan ja myös pieneen juomatarjoiluun oltiin varauduttu. Toijalan ABC:llä vielä pysähdyimme jättääksemme perhe Ilveksen kyydistä omille kotikulmillensa. Ennen sitä olimme toki onnitelleet avaus sekä tulosvetoveikkauksen voittajia, jossa voittoina oli lippuja Ilveksen kotiotteluun. Virtanen Vexi ja Nieminen Juha olivat tietäjät tällä kertaa, joten onnittelut.

Kiitän itseni sekä yhdistyksen puolesta oikein paljon matkasta pääyhteistyökumppaneita M/S Tamperetta/ sen miehistöä ja Hauhon Liikenne Oy:tä/Aria
Kiitän oikein paljon itseni sekä yhdistyksen puolesta myös oikein paljon kaikkia matkalaisia sillä ilman teitä tämä ei olisi ollut mahdollista.
Kiitän oikein paljon itseni ja yhdistyksen puolesta Kari ja rouva Eija Pansiota, 1985 Suomenmestari Antti Heikkilää sekä tietovisan pitäjä Jari Vainiota
Kiitän oikein paljon itseni ja yhdistyksen puolesta apuna ollutta sihteeriämme Pauli Keipilää.                                                                     Kiitän oikein paljon itseni sekä yhdistyksen puolesta Ervastin perhettä laivan sovituksessa antamastanne avustuksesta.

Seuraava vastaavanlainen tempaus voisi olla vaikka junamatka vieraspeliin, joten olkaa kuulolla Ilves Ikuisesti ry:ssä tapahtuu koko ajan uutta ja mielenkiintoista.

T. Marko Isomustajärvi

Lempäälän kanava-kuva: Kari Etelä

Muut kuvat: Marko Isomustajärvi

Katso Pauli Keipiliän ottamat kuvat tästä linkistä

Jaa tämä