Kummipelaajamme Valtteri Ilomäen kuulumisia

Mistä kaikki oikein alkoi?

Ilves Ikuisesti ry oli erittäin kiinnostunut saamaan itselleen kummipelaajan Ilveksen liigajoukkueesta. Etsinnässä oli joku nuori ja lupaava pelaaja, joka olisi myös junioripolkunsa suorittanut Ilveksessä. Nämä kriteerit toteutuvatkin hienosti Valtteri Ilomäessä. Valtteri on positiivinen persoona, josta huokuu halu päästä kiekkoilijana eteenpäin. Loistavan valmennuksen alaisuudessa hänestä saadaan takuulla hiottua loistava apu seurallemme.

Kuva: Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

 

Uran kehitys

Aivan ensimmäiset vuodet Valtteri luisteli Kangasalan Kisa-Eaglesin paidassa, mutta jo hyvin varhain pelipaidaksi vaihtui Ilves. Hän pelasi nuorempana sekä hyökkääjänä että puolustajana ja vasta C-ikäisenä siirtyi pelaamaan puolustajana vakituisemmin. Valtteri pelasi lopun junioriuransa Ilveksessä, lukuun ottamatta yhtä vaihto-oppilasvuottaan. Tuolloin hän pelasi Jenkeissä USPHL U18-sarjassa New Hampshire Jr. Monarchs joukkueessa. Hänet valittiin tuolloin jopa sarjan All Stars-otteluun. Suomenmestaruuksia Valtterilla on vyöllään kaksi kappaletta eli A-junnujen mestaruus kaudelta 2015-16 sekä B2-ikäluokan mestaruus kaudelta 2013-14.

Ensimmäiset liigapelinsä Valtteri pelasi viime vuonna. Valtteri merkkautti itselleen 41 liigaottelua ja lisäksi hän kävi pelaamassa Mestistä 11 ottelun verran LeKissä. Ensimmäisen, ja toistaiseksi ainoan, liigamaalinsa Valtteri laukoi tammikuussa 2017 KooKoota vastaan. Otto Koivulan upeasta syötöstä hän pääsi laukomaan kiekon ohi kanadalaismaalivahti Leland Irvingin.

Kuva: Miikka Jääskeläinen, MJFoto.fi

 

Vahvuudet ja heikkoudet

Omaksi vahvuudekseen Valtteri kertoo vahvan taistelijanluonteen. Hän pystyy pelaamaan paineen alla sekä haluaa voittaa kaksinkamppailut, varsinkin omalla puolustusalueella. Parannettavaa Valtterilla on omasta mielestään eniten kiekollisessa pelaamisessa. Kykyä antaa helppo ensimmäinen syöttö, joka avaa omaa peliä eteenpäin, siihen hän haluaa kiinnittää huomiota. Toki hän korostaa sitä, että jokaisella osa-alueella on vielä parannettavaa. Omaksi tavoitteekseen tulevalla kaudella hän laittaa pelipaikan vakiinnuttamisen sekä viime kautta isomman roolin ottamisen.

 

Musaa ja ikiliikkuja Rautiainen

Kun alettiin puhumaan hiukan joukkuekavereista, niin pukukoppimusiikki nousi esille. Valtteri kertoi, että kopissa soitetaan aika laidasta laitaan musiikkia ja jopa ihan radiota kuunnellaan enemmän kuin tiettyä musiikkia. Pelipäivinä musiikki muuttuukin hiukan raskaammaksi. Varsinaista DJ:tä joukkueella ei vielä ole, mutta viime kädessä kokeneemmat pelaajat valitsevat musiikin. Joukkueen sisällä pahin jekkuilija on Valtterin mielestä Rautiaisen Teemu. No, Radulla vauhtia riittää kaukalossa niin miksei myös pukukopissakin.

 

Erik Karlsson Ilvekseen?

Jos Valtteri saisi valita itselleen unelmapakkiparin, niin valinta olisi Ottawa Senatorsin ruotsalaispakki Erik Karlsson. Tämä aikoinaan Liigassakin nähty ruotsalainen on monien asiantuntijoiden mukaan maailman paras hyökkäävä puolustaja, joten helppo valinta Valtteriltakin. Roolituskin olisi selvä, Valtteri riistää kiekon ja avaa Erikille, joka vie kiekon hyökkäysalueelle ja sen jälkeen tuuletellaan.

 

Herkuttelija tyttöystävän kainalossa

Vapaa-aikaahan kiekkoilijoilla ei liiemmälti ole, mutta sen ajan minkä voi, Valtteri viettää tyttöystävänsä seurassa. Jonkin verran tulee myös käytyä frisbeegolfia heittämässä. Valtterilta kysyttiin myös sitä, että missä ja mikä hän olisi, jos ei olisi kiekkoilija. Virnistäen hän kertoi sen, että ainakin koulunpenkkiä olisi tullut kulutettua enemmän. Yritimme hiukan udella sitä, millaisia paheita Valtterilla olisi, mutta hän ei ainakaan tunnustanut muuta kuin lievän herkuttelun.

 

Ilvestä myös nurmella sekä kaviouralla

Muista Ilveksen lajeista Valtteri seuraa varsinkin Ilveksen jalkapallojoukkueen mitalitaistelua. Paikan päälle Tammelaan Valtteri ei vielä ole ehtinyt, mutta ehkä jo tulevana lauantaina HIFK-otteluun voisi tullakin. Raviliigan Ilves-varsaa hän myös saattaa ensi vuonna tulla seuraamaan. Liigajoukkue olikin ollut edellisenä päivänä Teivon raveissa ja kuulemma opeteltavaa pelaamisen suhteen on vielä.

Valtteri Mikan piinapenkissä

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilves Ikuisesti ry haluaa toivottaa Valtterille onnea ja menestystä tulevalle kaudelle ja ehkä pääsemme häntä tapaamaan myös jonkinlaisen väliraportin muodossa.

 

Teksti: Mika Laakso

Haastatteluvideo: Matias Lahtinen

Haastatteluvideon esittelyvideo: Matias Lahtinen

Kuvat: Vesa Pöppönen VesaPhoto, Miikka Jääskeläinen MJFoto.fi sekä Matias Lahtinen

Jaa tämä
© Ilves Ikuisesti ry