Ilves Ikuisesti ry täyttää viisi vuotta 12.5.2021!

Oli tammikuu 2016, kun sain ajatuksen perustaa Ilves Ikuisesti ry:n jo aikaisemmin perustamani Ilves Ikuisesti Facebook-ryhmän rinnalle. (Facebook-ryhmä 12.10.2015 alkaen) Siitä lähtien ei ole vapaa-aikaa ollut, eikä tekemisen puutetta sillä 24/7 vapaaehtoisesti on menty yhdistyksen kanssa eteenpäin.

Paljon on tapahtunut näinä vuosina ja voikin sanoa, että yhdistys on edelläkävijä näinkin laajana kokonaisuutena. Olemme olleet kaikkien lajien parissa Ilveksessä mukana niin miehissä, naisissa, kuin junioreissakin. Tukea erilaisin sopimuksin, lahjoituksin on annettu jo yli kuusinumeroinen luku ja talkoissa yhdistyksemme on myös ollut Ilveksen parissa tuttu näky. Myös paljon on saatu, sillä kaikki tämä toiminta on mahdollistanut hienon yhdistyksen ja yhdistyksen jäsenet, joiden ystävyyden yhdistää Suomen suurin urheiluseura Ilves.

Oli heti alusta asti selvää, että yhdistys haluaa olla mukana hyvin laajalti Ilveksessä. Tämän myötä tulimme Ilves Hockey Oy:n pienomistajaksi, Ilves ry:n seurojen viralliseksi kannattajayhdistykseksi sekä monen edustusjoukkueen yhteistyökumppaniksi. Tämä taasen mahdollisti meille Ilveksen kanssa monia etuja sekä tunteen kuulua, näkyä ja olla iso osa Ilvestä.

Kokonaisuudessaan kun katson, on aika mennyt nopeasti.  Viiden vuoden aikana olemme todella monessa olleet mukana. Näkyvyyttä olemme saaneet eri haastatteluiden myötä radiossa, lehdissä ja jopa televisiossa. Näkyvyyttä tuo myös omat nettisivut, Facebook-sivut, Instagram, Twitter, Ilves Ikuisesti Sanomat sekä YouTube. Lisäksi voidaan mainita oma, jäsenillemme tarkoitettu fanituoteperhe sekä Pyynikin käsityöläispanimon kanssa toteutettu IPA45-olut. Nämä ovat hyviä esimerkkejä, että paikallamme emme seiso. Näihin kun lisätään vielä toimistomme, voidaan sanoa, että tavoitteemme ei ole olla vain pienimuotoinen yhdistys, joka näkyy silloin tällöin.

Olemme myös olleet joukkueillamme eri turnauksissa ja sarjoissa mukana. Näistä voidaan mainita useamman vuoden ajan Reiskahöntsyn MM-kisat Koulukadulla sekä vastaavat EM-kisat futiksessa Ikurissa, Kävelyfutisturnaukset, jääkiekon harrastesarjaan osallistumisemme, Hikipallon MM-kisat sekä petanquejoukkueemme parina vuotena Tampereen Kooveen järjestämässä sarjassa. Myös likkojen lenkillä joukkue meillä on ollut, joten monta kivaa hetkeä yhdessä olemme myös joukkueillamme kokeneet. Unohtaa ei myöskään sovi osuuttamme Ilves-ravuri Rehabissa, jonka myynnin tuoton omistajat lahjottivat Raipe-rahastolle.

Yhdistyksessämme on myös hyvin aktiivinen matkailijoiden joukko. Kierrämme eri vieraspeleissä lähes joka kuukausi vuoden aikana vaikka nyt COVID-19 virus on sen estänyt toistaiseksi. Tapahtumissa mukana olo on myös yksi asia, joka meille on tärkeä. Niin Hakametsässä, kuin Tammelassa on meillä ollut omia päiviä otteluiden yhteydessä. Ilves-Päivä sekä puistofiesta ovat olleet tapahtumia missä myös olemme mukana olleet. Ulkomailla olemme käyneet yli sadan jäsenen kanssa Saipa-Ilves ottelussa Tallinnassa sekä noin kahdenkymmenen jäsenen kanssa vietimme viikon Espanjassa käyden mm. Malaga-Real Madrid -ottelussa. Joka vuotiset pikkujouluristeilyt ovat lisäksi yksi yhdistyksen odotetuimpia yhdessäolon hetkiä, jossa myös vuoden Ilves Ikuisesti -jäsenperhe tai jäsen vuosittain julkaistaan.

Jäsenmääräämme kun katson, voidaan sanoa, että myös siinä emme enää aivan pieni yhdistys ole. Vuoden 2020 lopussa meitä oli 602 jäsentä ja koko toimintamme aikana on yhdistyksessämme ollut pois lähteneet mukaan laskettuna 1021 jäsentä. Toimintamme on alusta asti ollut täysin vapaaehtoista, eikä kenellekään ole maksettu palkkaa tai korvauksia lukuun ottamatta muutamaa polttoainekorvausta. Näin tullaan jatkossakin menemään, sillä kaikki jäsenmaksut ohjataan Ilveksen sopimuksiin / tukemiseen. Kuitenkin haaveita täytyy aina olla, vaikkeivat ne toteutuisikaan. Nyt mennään kumminkin sillä, että jäsenmaksut käytetään vain ja ainoastaan Ilveksen hyväksi. Toki COVID-19 virus aiheuttaa hyvin paljon myös meille huolia ja mahdollisesti toimistomme vuokran joudumme jäsenmaksuilla kattamaan, mikäli virusta ei pian saada kuriin.

Tulevaisuudessa tulemme kehittämään vieraspelimatkojamme edelleen, tapahtumia sekä tuoteperhettämme sillä Ilveksen logon jätämme tuotteistamme kokonaan pois. Koska omalla logollamme varustettujen tuotteiden myynti on vain jäsenillemme tarkoitettu, on sen tuotto myös hyvin pieni. Sillä olemme saaneet toimiston kulut katettua osittain ja muuhun siitä ei rahaa ole jäänyt. Jokaisesta tuotteesta olemme maksaneet lisäksi logokorvauksen Ilves ry:lle. Tämän myötä logokorvaukset jäävät pois ja ohjaamme jäsenemme Ilves-Shoppiin loistavan jäsentarjouksemme 15% kera ostoksille. Sieltä löytyy komea määrä Ilveksen omia fanituotteita, jolla myös jäsenemme niitä ostaessaan tukee Ilvestä. Mennään oikealla tavalla eteenpäin eli yhdistyksellämme on oma logo ja Ilveksellä oma, niin saadaan paras tulos saavutettua.

Vuonna 2016 eli alusta lähtien mukana olleita jäseniä muistetaan sähköpostitse diplomilla, joka heille lähetetään 12.5.2021. Näin tulemme tekemään aina kun jäsen on ollut yhdistyksessämme viisi vuotta. Kymmenen vuoden kohdalla muistetaan jälleen seuraavaksi ja siitä eteenpäin aina viiden vuoden välein. Diplomin lisäksi saa bonuksen, jonka voi kokonaisuudessaan käyttää kerralla matkoihihimme sekä osittain tuotteitamme tai lippuja ostaessa.

Kiitoksia teille kaikille jäsenille, kannatusjäsenille sekä yhteistyökumppaneille oikein paljon mukana olostanne. Iso kiitos myös kaikille hallituksen nykyisille ja aiemmille jäsenille. Edelleen kiitos myös muuten yhdistyksessä toimineille jäsenille, jotka yhdistystämme vapaaehtoisesti ovat auttaneet eri tapahtumissa. Ilman teitä kaikkia ei Ilves Ikuisesti yhdistystä olisi.

Yhdistys muistaa pitkäaikaisia, vuodesta 2016 mukana olleita jäseniään kunniakirjalla. Listan kunniakirjan saaneista jäsenistä löytät täältä https://www.ilvesikuisesti.fi/uusinetti/kunniakirjajasenet/

 

Tampereella 12.5.2021

Marko Iso-Mustajärvi

Ilves Ikuisesti ry:n perustaja sekä puheenjohtaja

Jaa tämä
© Ilves Ikuisesti ry