Ilves Ikuisesti risteillen Vihavuoden koskikahvilasta Rönnvikin viinitilalle 3.7.2021

3.7.3032 lauantaina klo 10 lähti iloinen Ilves Ikuisesti -ryhmä Vanhalta kirkolta kohti Rönnvikin viinitilaa. Meitä oli matkassa kaikkiaan 18 henkilöä. Matka alkoi Atro Vuolteen pikku linja-autolla ja ensimmäinen pysähdyspaikka oli Pälkäneen Aapiskukko. Matka jatkui kohti Vihavuotta, jonne saavuimme hyvissä ajoin ennen puoltapäivää.

Nautimme kauniin luonnon helmassa kahvit ja hyvät sämpylät läheisen kosken kuohuja tarkkaillen. Paikalle saapui myös iso joukko miehiä “pappatuntureilla”. Tyylikäs ja iloinen Markon äiti kertoili meille hieman alueen historiaa. Sahatoimintaa on alueella ollut kauan, viimeksi muistaakseni 1985 ja nykyään koski on hyvin suosittu kalastajien paikka.

Sitten noustiinkin jo laivaan ja matka kohti Rönnvikin viinitilaa alkoi. Laivuri kertoi meille aluksen historian: itse tehty alus noin 30 vuotta sitten ja on nimeltään M/S Wuolle ja laivaristeilyt ovat heille lähinnä harrastustoimintaa. Laivamatkan aikana saimme kuulla myös Markon äidiltä monenlaista historiaa, joka oli varsin mielenkiintoista. Saavuimme noin kello 14:00 satamaan, josta kävellen oli noin 5 minuutin matka viinitilalle.  Suoritimme myymälästä hieman ostoksia ja armottoman helteen keskellä myös huurteinen juoma maistui. Klo 15 takaisin laivaan ja paluumatka alkoi.

Osa ryhmästämme kävi uimassa ja muutamat myös saunoivat laivan pienessä, mutta mukavasti lämmitetyssä saunassa paluumatkalla. Lisäksi laiva kierteli kauniissa maisemissa ja saimme tutustua uusiin paikkoihin. Saavuttuamme Vihavuoteen takaisin, odotteli meitä aluksi maukas salaatti ja sitten erinomainen villisikakeitto. Lopuksi saimme vielä vohvelit kermavaahdon kera, joten kberrassaan upeat tarjoilut oli.

Ruokailun jälkeen kyyti saapui ja oli aika lähteä kohti kotia. Ensin kuitenkin pari yhteiskuvaa Vihavuoden pihassa. Suuret kiitokset Markon äidille, hänen iloinen olemus teki meihin kaikkiin suuren vaikutuksen sekä M/S Wuolteen miehistölle. Paluumatkalla vielä pysähdys Aapiskukossa ja vanhalle kirkolle saavuttiin noin 21.30. Kaikki olivat reissuun todella tyytyväisiä. Itse haluan kiittää erityisesti retkemme nuorinta 4 ja puolivuotiasta Remua, joka jaksoi mummonsa ja pappansa kanssa koko pitkän matkan ilman ainuttakaan hermostumista. Kiitos kuuluu myös mukavalle kuskille Atro Vuolteelta.

Lopuksi vielä kiitos koko porukalle, Kun oli sovittu, joka kohteessa lähtöaika, niin se piti minuutilleen. Näin muisteli reissun vt. matkanjohtaja Lasse.

Tämä oli ensimmäinen Ilves Ikuisesti ry kesäinen virkistäytymispäivä. Tästä tehdään perinne kuten pikkujouluista ja seuraavaksi 2.-3.7. 2022 matka suuntautuu Turkuun.

T.Marko

Jaa tämä
© Ilves Ikuisesti ry