Vierailu Valkeakoskelle 1.9.2020

Kesän ensimmäinen, ehkä koronan vuoksi myös viimeinen, tehtiin Valkeakoskelle Epilän Esan aloitteesta. Kimmo Leinonen oli heidän puolestaan pyytänyt Ilves Ikuisesti ry:tä hankkimaan liput ja tietysti bussin.

Keskustorilla olikin jo hilpeä joukko odottamassa, kun Atro Vuolteen bussi kaarsi turistipysäkille. Nopea laskutoimitus ja matka kohti Jalkapallomuseota alkoi. Museo oli suljettu, mutta hyvillä yhdistyksen suhteilla ovet aukenivat meille. Museo oli laitettu hienoon kuntoon. Eero Väyrynen toivotti meidät tervetulleeksi. Aika, joka meille oli museossa, osoittautui liian lyhyeksi. Moni päättikin tulla uudelleen.

Museolta siirryttiin Tehtaan kentälle. Juuri sopivasti, sillä Juhani Peltosen tie avajaiset olivat käynnissä. Saimme nähdä “elävän legendan”, käden ja jalan taitajan, Jussi Peltosen tienviittansa alla. Jussi on nykyään taiteilija, jolla on oma ateljee Valkeakoskella tehtaan varjossa.

Matkalla Valkeakoskelle saimme joukkueiden kokoonpanot ruodittavaksi. Experttimme ihmetteli Ilveksen kokoonpanossa olevia “never höört” miehiä. Näilläkö meidän pitäisi voittaa Haka? Hätäisemmät kaivoivat kännykät esille ja pistivät pitkävedossa kotijoukkueen voittajaksi kohtuullisella kertoimella.

Mitä vielä. Ilveksen pelaajapolku osoitti jälleen voimansa. Juho Pietola ja Miska Rautiola pelasivat erinomaisesti. Suurikokoinen ja nopea Eero Markkanen ei heiltä päässyt karkuun. Ei auttanut Tainiot ja Popovitchit näiden ennakkoluulottomia poikia vastaan.

Ilari Mettälä oli jälleen oivassa vireessä. Maalien tekijä seuralta on puuttunut. Pelissä oli kuitenkin yksi sellainen. Mettälä teki kaikki pelin maalit. Me voitimme 2-0! Tämä tulos antaa uskoa ylemmän loppusarjan peleistä pimenevissä illoissa Ratinan lehtereillä. Mettälän lisäksi erinomaisesti onnistui myös Joona Veteli. Mainitaan vielä, Hila piti nollan ja Jair hääri onnistuneesti keskikentällä. Oikeastaan pitäisi mainita kaikki kentällä olleet omalla nimellään. Tyydytään vain sanomaan, että Hyvä Ilves!

Artikkeli: Harri Holli

Jaa tämä
© Ilves Ikuisesti ry