03-04.02.2024 Ilves Ikuisesti käväisi Oulussa katselemassa Ilveksen voittopelin sekä julkaisi yhdeksännen (9) kunniajäsenensä

Päivä ei ollut vielä ehtinyt valkenemaan, kun Atro Vuolle Oy linja-auto kuljettaja Petri Honkaniemen toimesta otti ensimmäiset kyytiläiset kyytiin ja matkasi Hakasen Leipomolle hakemaan herkulliset sämpylät ja muut herkut ennen suuntaamista vanhalle kirkolle.

Vanhalta kirkolta kyytiin otettujen jälleen matkalaisia oli nelisenkymmentä ja Jyväskylästä tuli vielä kolme etäjäsentämme lisää kyytiin. Matka oli sinänsä poikkeuksellinen, että useampi jäsenistämme myös oli omatoimisesti junalla liikenteessä. Yhteensä Oulussa olikin lähes satakunta Ilves Ikuisesti jäsentä seuraamassa peliä.

Itse matka meni hyvinkin joutuisasti useamman pysähdyksen taktiikalla eli ei Nesteen mainoksen mukaan yhden taktiikan pysähdyksellä. Kuljettajan pitemmän pakollisen pysähdyksen ansiosta myös ruokailemaan ehdittiin mainiosti, joka jaloittelujen lisäksi oli tärkeä asia matkaa taittaessa.

Jyväskylän jälkeen Marko julkaisi yhdeksännen (9) kunniajäsenemme. Paljon kiitosta ja mainetta Ilveksen ympärillä varsinkin naisten managerina aikoinaan saavuttanut Jorma Viitanen sai kunnian olla yhdeksäs kunniajäsenemme. Jormahan aikoinaan managerina ollessaan johti Ilveksen ensimmäisenä suomalaisena joukkueena Euroopan mestariksi. Myös Jorman aikana joukkue saavutti suomen mestaruuden ja useamman hopeisen mitalin. Voidaankin sanoa, että Jorman lähdön jälkeen ei vastaavia saavutuksia enää naisten joukkue ole läheskään pystynyt saavuttamaan.

Jorma Viitanen on myös yhdistystämme olut ollut tukemassa hankkiessaan tyttärensä ja lapsen lapset jäseniksi sekä itse ollut jo pitkää kannatusjäsen sekä tuttu näky matkoillamme. Mainittakoon vielä, että juuri Jorman kanssa tein historiamme ensimmäisen sopimuksen millä tuettiin naisia 2016. Tämän jälkeen se jatkui aina kevääseen 2023 asti.

Ouluun päästyämme kirjauduimme Scandic Cityyn, jossa oli hyvät huoneet, asiantunteva henkilökunta sekä ravintolassa loistava ruoka. Ruokailun herkkuihin pääsimmekin tutustumaan Jorman, Kaijan, Paulan, Kimmon sekä entisen Kärppä naisten managerin Lare Määtän kanssa. Larehan tuli tyttärensä kanssa meitä vastaan hotellille tuoden tuliaiskassin ja otteluliput, jotka oli hakenut Kärppien toimistolta. Hotellilta peliin lähtiessämme oli myös hienoa, että Lare oli hoitanut hallille menon sovitusti järjestyspäällikön kanssa ja näin ollen ei tarvinnut muuta, kuin ajaa hallille mistä meille hyvin paikka myös linja-autolle löytyi.

Itse pelin jälkeen järjestyksen valvojilla oli hyvinkin tiukka linja mennessämme linja-autolle ja näin koimme ensimäistä kertaa historiassamme turvajoukot ympärillämme. Oulussa kuulemma on sattunut järjestyshäiriöitä ja tällä turvattiin meidän turvallisuutemme, vaikken kyllä pelin aikana kertaakaan minkään näköistä häiriötä huomannut ja hyvässä sovussa puoliajalla myös Kärppä fanien kanssa oltiin.

Kuten jo mainitsinkin, ilta jatkui ruokailun merkeissä, kuten monien myös jälleen totutusti karaoken voimin paikallisissa ravintoloissa, joissa kaikissa oli loistava vastaanotto Ilves paitaisille faneille. Aamulla hyvän aamiaisen jälkeen starttasimme kohti Tamperetta, jossa olimme vähän jälkeen kuusi illalla.

Haluan kiittää oikein paljon mukana olleita Ilves Ikuisesti jäseniä, kuten Atro Vuolle Oy ja loistavaa kuljettajaamme Petriä. Hakasen Leipomoa/Sanna, Janne ja Petteri, Scandic Oulu iso kiitos / Kirsi Myllymäki-Mattila. Oulun Kärpät ja ennen kaikkea Lare Määttä iso kiitos on hienoa, että fanikulttuuria viedään eteenpäin ja uusia ystäviä eri seurojen parista ja sen faniyhteisöstä löytyy.

Urheilun pitäisi yhdistää ei aiheuttaa eripuraa ja yhteydenottoja, joita valitettavasti myös on nähty mutta onneksi me olemme niiltä aina välttyneet. Toisaalta miksemme olisi, sillä eihän meidän tarkoitus ole nyrkkeillä vaan olla ystäviä, vaikka pelin aikana omia joukkueitamme jokainen fani kannattaakin.

Seuraavaksi varsinaiselle megamatkalle Vaasaan 17.02.2024, jonne myös me osallistumme omalla linja-autolla ja useat jäsenemme myös sinne saapuu isossa joukossa, jossa arvellaan noin 1000 Ilves fania olevan mukana sekä yli 20 linja-autoa. Tämän matkan toteuttamisesta vastaa Osasto41, josta hatunnosto heille.

 

Terveisin Marko

Jaa tämä
© Ilves Ikuisesti ry