2-3.11 2019 TURKU- ILVES IKUISESTI RY- AURINKOKUNINGAS TAMI TAMMINEN-ILVES JA 3-PISTETTÄ!

Ilves Ikuisesti ry teki ensimmäisen hotellivieraspelimatkan Syyskaudella ja sen määränpää oli Turku. Matkan valmistelu oli aloitettu jo hyvissä ajoin ja sen ansiosta oli myös saatu itse aurinkokuningas Tamminen paikalle. Yhdistyksen matkoista pääsäännöllisesti vastaava Marko Isomustajärvi oli saanut apu entisen Ilves legendan Teppo Rastion Tomi pojalta tälle matkalle. Tomihan on Markolle ollut iso apu Rauman matkoilla, mutta tällä kertaa myös Turun matkalla hän järjesti mahdollisuuden Tamin tapaamiseen.

Matkaa suunnitellessani olimme Tomin kanssa jutelleet eri vaihtoehdoista ja hän ehdotti, että olisi Tamiin yhteydessä ja tästä tämä kaikki sai aurinkokuninkaan kohdalla alkunsa. Tapaaminen oli todella mielenkiintoinen ja kenellekään ei varmasti jäänyt epäselväksi, etteikö Tami olisi yksi suuri Suomalainen jääkiekko legenda ja persoona omalla ainutlaatuisella tavallaan. Itse luento kesti reilu tunnin ja sitä edelsi ruokailu, jossa Tami mukana vieraana oli. Marko Isomustajärvi kertoo Tamin jättäneen häneen suuren vaikutuksen suorasanaisesta miehestä, joka seisoo sanojensa takana. Hän tuo itsensä hyvin myös sanoissansa näkyviin, jota kaikki ei hyväksy. Kun tarkasti kumminkin kuuntelee hänen puhettaan voi todeta, että työ jääkiekon eteen mitä hän on tehnyt ja niiden saavutukset oikeuttavat siihen.

Luennon lopuksi lahjoitin yhdistyksemme kaulahuivin sekä minipaidan jossa selässä luki TAMI ja #79. Jari Vainio lahjoitti Tamille Suomi-Ruotsi otteluvideon 13.2.1972 Sapporon olympiakisoista. Tami teki siinä ottelussa ensimmäisen arvokisamaalinas Tami olikin erittäin kiitollinen näistä muistamisesta ja lupasikin laittaa minipaidan Jaguarin ikkunaan. Paita olisi Jaguarissa siihen asti kunnes uuden auton vaihdan, kertoi Tami. Tamilta saimme lahjaksi hänen aurinkokuningas-kirjan.

Hotelli missä yövyimme, sijaitsi aivan Turun sydämessä. Paikka oli sijainniltaan loistava ja hotelli oli myös kaiken puolin Scandic hotellien tapaan loistava. Itse peli oli Ilveksen nykykunnon tapaan loistava näyte siitä, kuinka hyvä joukkue on valmennuksen vaihdon jälkeen ollut. Ensimmäisessä erässä Turkulaiset olivat hyvin vielä mukana, mutta sen jälkeen ottelu oli meidän. Ottelun tunnelmaa heikensi kotiyleisön puuttuminen hallista. Ilves silmin taasen Ilves faneja oli kuusi linja-autollista ja omatoimisesti Turkuun tulleet, jotka Osasto41 johdolla saivat hienon tunnelman aikaan. Osasto41 antoi kannatustahdin ja muut osallistuivat siihen parhaansa mukaan. Itse halli on ollut jo sen valmistumisesta asti yksi suosikkihalleistani ja nytkin mahtavat puitteet ravintolakatsomossa pöydän ääressä oli Ilves Ikuisesti ry matkalaisilla ottelu katsoa.

Ottelun jälkeen osa suuntasi Turun yöelämään ja osa jäi hotellin ravintolaan ruokailemaan. Sunnuntai kello 12:15 Harri Peltomäen kuljettama Atro Vuolle Oy:n linja-auto starttasi kohti Tamperetta ja noin kello 15:00 matkalaiset olivat kotona. Kokonaisuutena täytyy todeta, kuinka hienoaja on yhdistyksemme jäsenet ja heidän kanssaan eri matkoja tehdä. Olen hyvin ylpeä yhdistyksestämme ja onnellinen siitä, että olen tämän perustanut ja saanut mahtavia ystäviä ja elämyksiä jo muutaman ensimmäisen vuoden aikanamme.

Seuraavaksi 16.11.2019 erilainen vieraspelimatkamme ravintola HOOK ja 30.11-01.12.2019 pikkujouluristeilymme Turku-Tukholma-Turku

Kiitoksia matkalla olleet yhdistyksemme jäsenet, hotelli Scandic / Kirsi Myllymäki-Mattila, Atro Vuolle Oy / Harri Peltomäki, Tomi Rastio, Aurinkokuningas Juhani Tami Tamminen, Turun Palloseura toimisto sekä Ilves Tampere hienosta pelistä ja kolmesta pisteestä

Terveisin Marko Isomustajärvi

Kuvat: Marko Isomustajärvi, Tomi Rastio, Pirjo Ervast sekä Pauli Keipilä

Jaa tämä
© Ilves Ikuisesti ry