Ilves Ikuisesti ry seurasi kaikki neljä Tampere Cupin ottelua 11-12.08.2023 aitiosta

Perinteeksi muodostunut Tampere Cupin seuranta jäsenien kanssa aitiosta katsottuna oli samalla jääkiekkokauden avaus Ilveksen jääkiekkojoukkueelle. Perjantain myöhäisillan paikallisottelu oli saanut reilu 5200 katsojaa paikalle ja he näkivätkin hyvinkin viihdyttävän paikalliskamppailun. Siinä Ilves oli sen verran parempi, että 2–1 voitto vei joukkueemme finaaliin aiemmin Ässät kaataneen Timrå IK:n vastustajaksi.

Itse ottelussa Peter Kodytek iski loppuminuuteilla ratkaisun ja vei Ilveksen finaaliin. Itse nostaisin joukkueesta esiin koko ketjun eli Simon Stranskyn sekä Ville Meskasen Kodytekin lisäksi. Kolmikon työtä oli molemmat maalit, sillä toisen maaleista viimeisteli puolustaja Arttu Pelli kolmikon esityöstä ja muutenkin otteet olivat hyvällä tasolla liigan ollessa jo kynnyksellä. Muita nostoja on Jakub Malek, joka pelasi hyvin torjuen myös Petteri Puhakan rankkarin. Parannettavaakin tosin Malekille jäi, sillä turhan usein kiekot tippuilevat eteen torjunnoista.

 

Toinen päivä alkoi Nokia Areenassa Tapparan ottaessa Ässiä vastaan yhteen. Tappara ratkaisi lopulta kolmannen sijan turnauksessa itselleen tehden tyhjiin 3–1. Ottelu päättyi 4–1 ja tällä kertaa Tappara ei kauden harjoitusturnauksessa voittoa ottanut, vaan jäi himmeimmille mitaleille. Tapparasta täytyy nostaa ylös sunnuntaina huili-vuorossa ollut maalivahti Christian Heljanko, joka oli todella hyvä Ilvestä vastaan ja näin ollen varmasti tulee jälleen olemaan liigan parhaita maalivahteja, ellei paras.

Finaalin alkaessa Ilves oli sekoittanut pakan ja maalissa Jonas Gunnarsson oli lähinnä turisti kentällä, joten tämän ottelun otteiden perusteella ei ole ykkösmaalivahdista epäselvyyttä. Hyökkäyspäästä huilaili tämän pelin Eemeli Suomi-Meskanen-Oula Palve sekä puolustuksesta Niklas Friman. Tämä näkyi selvästi, mutta muistaa täytyy Ilveksen pelaavan harjoituskautta, jolloin erilaisia kokoonpanoja täytyykin kokeilla. Timrå vei komean pytyn ja ennen kaikkea ”Pantteri” Panu Mieho oli kiva nähdä kentällä, vaikkakin vastustajan riveissä.

 

Lopuksi voisin sanoa, että Tampere Cup on aikansa elänyt turnaus. Väkeä oli kolmessa ottelussa ottelua kohden vain noin 1500 katsojaa. Itse veisin jo ensi syksynä tapahtuman kahden ottelun viikonlopuksi paikallisvastustajien Ilveksen ja Tapparan vain pelatessa vastakkain molempina päivinä. Tätä ottelutapahtumaa voisi parantaa vielä huomattavasti enemmän, mikäli sen yhteyteen kehittäisi muutakin, esimerkiksi perheille sopivaa ohjelmaa.

 

Iso kiitos kaikille mukana olijoille, mukavaahan meillä jälleen oli, vaikkei pyttyä tällä kertaa päästy nostelemaankaan!

 

TAMPERE CUP HISTORIAA VOITTAJIEN OSALTA NYKYMUODOSSAAN:

  • 2015 HIFK
  • 2016-2017-2018 Tappara
  • 2019 Ilves
  • 2020 Lukko
  • 2021 KooKoo
  • 2022 Tappara
  • 2023 Timrå IK

teksti ja kuvat: Marko Iso-Mustajärvi

Areenalla oli tunnelmaa varsinkin paikallisottelussa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puitteet olivat jälleen erinomaiset ja seura parasta A-ryhmää. Myös porilaisia ystäviä oli hieno tavata

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa tämä
© Ilves Ikuisesti ry