Kiekkokauden paketointi – puheenjohtajan näkökulma

Ilves Ikuisesti ry:n puheenjohtaja paketoi kiekkokauden tähän tapaan.

Tapparan mestaruus ei yllättänyt

Tappara juhlii mestaruutta ja kenellekään se ei varmasti tullut yllätyksenä. Ylivoimainen runkosarjan voitto ja playoff-peleissä Ilves oli ainoa joukkuie,  joka todella pisti naapurin koville. Useampi jatkoaika ja katkonpaikka, jonka naapuri selvitti ja sen jälkeen kohtalaisen helposti eteni mestariksi.

Valmentaja-arvioita

Vuoden valmentajaksi hyvinkin erikoinen Ruudun muutaman sanoisinko huonon kommentaattorin ryhmä ehdotti KalPan Pekka Virtaa. Se meni yhtä lailla hakoteille kuin kauden analyysit ja monet täysin puolueelliset kommentitkin.

Itse asetan Jussi Tapolan  ehdottomasti kovemmaksi valmentajaksi. Mestaruuspaineet alla, joukkueen iso vaihtuvuus ja kuitenkin koko kauden hallinta antaisivat valintaan etulyönnin. Toisena vaihtoehtona olisi meidän Karri Kivi, joka kaiken kohun, loukkaantumisien ja paineiden alla kokosi rivit ja nosti meidät kahdeksan joukkoon tiputtaen Ässät säälipleijareissa. Varsinaisissa pudotuspeleissä  mestareiden tiputus oli niin pienestä kiinni, ettei moni edes tajuakaan. Se on se saavutus, jolla voidaan haastajavalmentajan titteli saada. Kolmantena tulee kehiin sitten vasta Kuopion ylpeys Virta, joka ei oikeastaan koskaan missään muussa joukkueessa ole onnistunut, joten laskisiko jo tästäkin pientä kunniaa Sami Kapaselle.

Täysin floppasivat valmentajina jälleen kerran HIFK:n  Antti Törmänen huippumiehistöllään sekä Kärppien Kai Suikkanen. Suikkanen saikin jo potkut ja varmaan ennen kauden alkua myös A-P Selin astuu Antin tilalle vaikkakin Antilla olisi vielä vuosi sopimusta on jäljellä.

Pelaajarintamalla eivät tähdet kimallelleet ja tunnelmassa toivomisen varaa

Pelaajista ei sellaisia esiintuloja tällä kaudella ollut kuin viime vuonna Laineen, Ahon ja Puljujärven osalta nähtiin.

Pleijarien tunnelma oli myös varsin heikko lukuunottamatta paikallispelejä, jolloin hallit joka ottelussa olivat täynnä.

Tuomarityöskentelyssä kritisoitavaa

Tuomareiden työskentely oli tasapuolisesti surkeaa koko kauden ja siihen täytyisi ensikaudelle ehdottomasti saada muutos. Mielestäni vain täysin ammattilaistuomarit voisivat sen saada aikaan. Myös tuomareille tulisi ottaa käyttöön hyllytys  virheistä, samaan tapaan kuin pelaajillekin annetaan.

MM-kisojen kiinnostavuus hiipumassa

Seuraavaksi vuorossa ovat MM-kisat, jotka vuosi vuodelta valitettavasti vähemmän kiinnostavat. Huippupelaajien poisjäännit milloin loukkaantumisien milloin henkilökohtaisten syiden takia vielä sitä edelleen latistaa.

 

Kausi jatkuu – vheriöilla

Tämä jääkiekosta – onneksi me olemme keltavihreitä, joten kausi jatkuu ympärivuotisesti eli katseet kohti Ratinan/Tammelan viheriöitä.

Marko Isomustajärvi

Jaa tämä
© Ilves Ikuisesti ry