20.04.2023 Ilves Ikuisesti toimistolla vieraili Nemo Pajula

20.04.2023 Ilves Ikuisesti toimistolla vieraili Nemo Pajula, jota Ilves Ikuisesti yhdistys yhdessä Hotelli Tornin kanssa muisti lahjakorteilla sekä Ilves Ikuisesti IKI-jäsenyydellä

 

 

Sunnuntaina 23. lokakuuta 2022 Hakametsässä pelatussa U18 SM-sarjan ottelussa Kärppiä vastaan Nemo loukkaantui vakavasti. 17-vuotias nuori ja lupaava Ilves juniori halvaantui ottelussa lantiosta alaspäin. Tapaturman aikaan Ilves Ikuisesti palaili hotellivieraspelimatkalta  linja-autolla Lappeenrannasta Tampereelle. Mukana matkalla oli Nemon setä, kummisetä ja sukulaisia.  Heidän seuratessaan tabletin kautta tilannetta saimme nopeasti järkyttävää kuvaa tilanteesta ja se veti koko seurueen hyvin hiljaiseksi, vakavaksi sekä surulliseksi.

Tilanteen vakavuuden selvittyä oli itselleni selvää, että jollain tapaa Nemoa on tuettava. Ilves aloitti rahankeräyksen johon moni myös meidän jäsenistämme henkilökohtaisesti osallistui.  Halusin, että yhdistyksemme on myös jollain muulla tavalla mukana tukemassa Nemoa.  Ajatus tuli hotellilahjakortista sekä herkullisesta hotellin ravintolan ruokailulahjakortista.  Nämä Nemo voisi käyttää, kun kunto sallii hetken erkaantua arjesta hänelle mieleisen henkilön kanssa.

Otin yhteyttä SOK hotellit Pirkanmaan aluejohtaja Mikko Kankaanpäähän, sekä hotelli Tornin ravintolapäällikkö Etta Sinisaloon ja näin yhdessä tuumissa päätimme lähteä Nemoa tällä tavalla ilahduttamaan. Alun perin oli tarkoitus Nemolle luovuttaa hotelli Tornin Paja baarissa lahjakortit 22.04.2023. Olin suunnitellut vieraspelimatkan finaaliin Tappara-Ilves, joka olisi totutusti hotelli Tornista lähtenyt ja etkot ennen matkaa olisi järjestetty totuttuun tapaan Paja baarissa. Kuitenkaan aina kaikki ei mene, kuin elokuvissa ja Pelicansin tiputettua Ilves jouduin suunnitelmaa muuttamaan.

Otin yhteyden Hakasen Petteriin, jolle Nemo on sukua,  ja hän Nemon isän kanssa jutteli asiasta. Asia eteni siihen pisteeseen, että sovimme Nemon saapuvan toimistollemme Lukonmäkeen. Tämän jälkeen Nemo viestitteli minulle ja sovimme tapaamisen. Oli huikea hetki, kun nuori mies saapui toimistolle ja tapasimme. Nemo oli pyörätuolilla rullaillut koko matkan Kaukajärveltä Lukonmäkeen 15 minuutissa ja hyvin pirteänä tervehti minua!

Juttelimme puolisen tuntia Ilveksestä, tapaturmasta ja elämän asioista. Se oli myös hyvin tunteikas hetki itselleni. On aivan käsittämätöntä kuinka hienosti hän on mennyt eteenpäin sekä käsittelee asiaa. Monelle ihmisellä olisi Nemosta opittavaa ja siitä uskosta millä hän eteenpäin menee. Jos joku, niin Nemo tulee tämän tilanteen herraksi ja jonain päivänä astelee ilman pyörätuolia toimistollemme sisälle. Olen hyvin kiitollinen, että sain tutustua häneen ja tulevaisuudessa varmasti tulemme huomioimaan vielä monella tapaa tätä loistavaa nuorta huippujunioria.

 

Puoli tuntia meni nopeasti,  Nemoa saapui taksi hakemaan, jolla hän lähti eteenpäin kohti kuntoutusta. Sitä ennen otimme kaksi valokuvaa. Nemo kiitti sydämellisesti muistamisesta sekä jäsenyydestä Ilves Ikuisesti yhdistykseen, joka tulee olemaan ikuinen.  Iso kiitos hotelli Tornin Mikko ja Etta, että lähditte tähän muistamiseen mukaan!

 

Tsemppiä Nemolle toivoittaa koko Ilves Ikuisesti yhdistys!

 

kuvat ja teksti

Marko Iso-Mustajärvi

Jaa tämä
© Ilves Ikuisesti ry