Ilves Ikuisesti ry Maarianhaminassa 1.-3.9.2018

Ilves Ikuisesti ry teki jo viidennen kerran matkan Maarianhaminaan 1-3.9 2018. Matka oli nyt normaalia pidempi ja ottelun lisäksi kävimme tutustumassa Kastelholman linnassa sekä Stallhagenin panimolla.
Matkalle lähdimme jo varhain lauantai aamuna kello 05:00 liikenteeseen ottaen matkalaisia matkanvarrelta kyytiin. Pienen pysähdyksen teimme Aurassa, josta matka jatkui satamaan. Laivamme Amorella lähti Turusta 08:45 ja samalla laivalla myös joukkue matkusti saarelle. Kaikille matkalaisille oli jo menomatkalla hyttipaikat varattu, joten useampi levähtikin laivamatkalla aikaisen lähdön vuoksi hyteissään.
Laivan saavuttua Maarianhaminaan ajoimme hotelli Savoyhyn, joka jo entuudestaan oli tuttu monelle meidän matkalaiselle. Loppu päivä ja ilta vietettiin rennoissa merkeissä osan saunoessa sekä osan käydessä kaupungilla syömässä. Yhdistyksen jäsen Liisa Seppänen oli aiemmin kesällä täyttänyt 75-vuotta ja sen kunniaksi puheenjohtaja Marko Isomustajärvi vei Liisan ja hänen puolisonsa Aimon illalliselle.
Sunnuntaina aamiaisen jälkeen kello 12:00 luovutimme huoneet ja lähdimme yhteiselle saarikierrokselle katselemaan nähtävyyksiä. Mukaamme, oltiin saatu myös saarelle tullut Ruotsin jäsenemme Oskari Soljamo. Kävimme katsomassa Kastelholman linnan ja Stallhagennin panimon, jossa useampi meistä myös ruokaili. Näiden nähtävyyksien jälkeen ajoimme vierasvenesatamaan, jossa istuimme komeassa auringonpaisteessa virvokkeita nauttien odottaen siirtymistä stadionille.
Itse stadionille siirryimme noin tuntia ennen ottelua. Väentungosta ei ollut sillä katsojia ottelussa oli 1207 ja montaa Tamperelaista ei meidän lisäksi paikalla ollut. peli olikin sitten varsinainen maalijuhla, jossa Ilves teki ihmetekonsa eli kuusi maalia toisella puoliajalla. Maarianhaminan kyseenalainen rankkari sekä Ilveksen hylätty paitsiomaali mikä mielestäni ei ollut nostattikin varsinaisen piristymisruiskeen joukkueelle. 2-0 tappioasemasta 3-6 voittoon nousu oli aivan huikea teko nuoralta joukkueelta, josta kokemus oli sairastuvalla. Pelin jälkeen matkalaisemme olivat haltioissaan ja kiittivät joukkuetta, jonka joukkue huomio tulemalla kiittämään meitä. Myös valmentaja Jarkko Wiss sai jäseniltämme raikuvat kiitokset ja sen hän myös huomio mahtavalla tuuletuksella.
Pelin jälkeen ajoimme paikalliseen ravintolaan hetkeksi viettämään aikaa ennen satamaan menoa. Siellä oli hyvä tunnelma, jossa Maarianhaminalaisten kanssa keskustelimme pelistä ja loppukaudesta molempien joukkueiden osalta. Myös joukkue saapui sinne ja kättelimme sekä onnittelimme heidät Arskan johdolla voitetun pelin johdosta.
Mariella lähti Helsinkiä kohden 23:45 ja osa meistä meni ruokailun jälkeen yöpuvulle ja osa jäi vielä juhlistamaan komeaa ottelun voittoa. Aamulla sitten heti laivan saavuttua Helsinkiin lähdimmekin ajelemaan kohti Tamperetta ja noin kello kaksi iltapäivällä olimmekin kotona.

Kokonaisuudessaan aivan mahtava matka, niin ottelun kuin kaikkien retkiemme myötä. Ensi vuonna mahdollisesti jälleen uudestaan, mikäli ajankohta sallii sen. Kaikille yhdistyksen jäsenille, jotka mukana olitte oikein paljon kiitoksia. Samoin Hauhon Liikenne Oy:lle sekä mahtavalle kuljettajallemme eli Pekka Rantalalle. Kevennykseksi voi sanoa, että on hieno asia, kun Tapparan mies kuljettaa meitä Ilveksen vieraspelimatkoilla. Sekin on jo osoitus siitä minkälainen moraali meillä vierasjoukkueiden pelaajia sekä kannattajia kohtaan on.

TEKSTI: Marko Isomustajärvi KUVAT: Marko Isomustajärvi

 

 

VIDEO: Ruutu Urheilu

 

Jaa tämä
© Ilves Ikuisesti ry