Refla – suomalainen keidas Fuengirolassa jo vuodesta 1999

Vajaa parikymmentä vuotta sitten porvoolainen pariskunta perusti Fuengirolan Huvivenesatamaan yhden lokaalin kokoisen baari/ravintolan jonka nimi oli Reflections. Vuosi tai pari siinä meni ja omistajuus vaihtui – ruoriin astuivat Tommi ja Sipe jotka laajensivat paikan monikertaiseksi. Omistajavaihdoksen yhteydessä järjestettiin kilpailu parhaasta uudesta nimiehdotuksesta. Asiakkaiden suussa oli Reflections jo pitkään vääntynyt “Reflaksi” ja tämä lempinimi valittiinkin sitten ihan oikeaksi nimeksi.

Tommin ja Sipen aikana Refla tuli tunnetuksi suomalaiseksi urheilubaariksi. Tiedettiin siellä aina näkyvän kaikki kiinnostava urheilu suorana – vuorokaudenajasta välittämättä. Paikan ruokalista alkoi myös niittää kiitosta. Vuonna 2009 ravintola siirtyi nykyisille omistajilleen. jalkapallobaaria 6 vuotta espanjalaisalueella pitäneelle Tribuna Golin porukalle.

Nimellä Uusi Refla on jatkunut Reflan taival aina tähän päivään asti. Tutuilla teemoilla on jatkettu, kaikki kiinnostava urheilu näkyy Reflassa aina suorana. Esimerkiksi tämänvuotisten talviolympialaisen aikana kuppilan ovet olivat auki kolme viikkoa yhtä soittoa 24 tuntia vuorokaudessa. Jääkiekon SM-liiga, F1, MM-kisat ja muut ovat saaneet Reflan kisakatsomolle jo legendaarisen maineen.

www.uusirefla.com

Ruokalistalta löytyy perisuomalaista vaihtoehtoa Kotikatu -sarjastakin tutuista lihapullista leikkeisiin ja tonnikalapihvistä hampurilaisiin. Pikkunälkään suositut metsästäjänleivät tai vaikkapa “suomalaisista tapaksista” se aito porilainen kaikilla mausteilla. Tunnettua on myös että Reflasta ei tarvitse nälkäisenä kotiin lähteä. Ruoka on hyvää ja sitä on myös riittävästi.

Reflan ravintolan ohessa on vuosikausien ajan vaikuttanut myös paikallisen Malaga CF jalkapalloseuran suomalaisen kannattajayhdistyksen toimisto. Täältä saa liput jokaiseen Malagan kotiotteluun ja/tai kuljetuksen stadionille ja takaisin. Parhaimmillaan ollaan lähdetty matsiin 11 linja-auton voimalla ja muutaman kerran paikan päälle ollaan menty laivallakin 🙂

Kannattajayhdistykseen kuuluu tällä hetkellä yli 2000 jäsentä ja tahti on kasvamaan päin huolimatta siitä, että joukkue joutuu hakemaan ensi kaudella vauhtia toiselta sarjaportaalta. Uskomme kuitenkin nopeaan paluuseen pääsarjatasolle. Otetaanpas tulevasta “välikaudesta” ilo irti vierailemalla useammilla vieraspaikkakunnilla uusia ennennäkemättömiä joukkueita vastaan.

www.malagafans.fi

www.twitter.com/malagafanit

FB Malaga C.F. fan club Finland

Jalkapallon lisäksi myös koripalloa lähdetään katsomaan nykyään joukolla sillä suomalainen Sasu Salin pelaa Malagan Unicajassa. Liput ja kuljetukset hoituvat Reflasta. Olipa mies syksyllä 2017 Reflassa vieraanakin jakamassa nimikirjoituksia ja kertomassa urastaan.

www.facebook.com/unicajankotipelit

Kesä on yleensä hiljaista aikaa Aurinkorannan suomalaiskuppiloille. Talven vakioasukkaat viettävät kesänsä kotimaassaan, hiihdot lätkät ja keski-Euroopan jalkapallo ovat tauolla. Refla pitää kuitenkin ovensa auki tuttuun tapaan. Seitsemänä päivänä viikossa 11.30 – 22.00. Urheilua riittää näin kesälläkin Veikkausliigan, Formuloiden ja jalkapallon MM-kisojen parissa.

Ilves Ikuisesti -kortin haltijoille Refla antaa samat edut kuin Malaga CF fan club Finlandia jäsenille. Ison oluen Alhambraa saa kahdella eurolla sekä lasillisen talon viiniä yhdellä. Pelireissuista viiden euron alennus ja Malagan vieraspelien aikana ravintolassa saa korttia vilauttamalla 2 leikettä yhden hinnalla. Ravintola toivottaa yhdistyksen jäsenet lämpimästi tervetulleiksi.

Ystävällisin terveisin,

Reflan omistajat: Lauri P. Pietikäinen ja Jaakko Kuusisto

www.uusirefla.com

Jaa tämä
© Ilves Ikuisesti ry