Ilves Ikuisesti EM-2020 kisoissa 20-22.6 2021 Pietarissa

 

2019 syksyllä aloitimme EM 2020 -kisamatkan valmistelun ja pitkän odotuksen jälkeen se onnistui 20-22.6 2021. Matkalle lähti 21 matkalaista alkuperäisen noin 40:n ilmoittautuneen sijaan. Ennen lähtöä käytiin vielä COVID-19 testissä perjantaina 18.6 ja sen jälkeen olikin kaikki valmista matkaa varten.

Itse matkalle startattiin sunnuntaina aamusta kello 8:30 ja perillä oltiin noin kello 21:00 Pietarissa Saint Petersburg hotellissamme aivan Nevajoen vieressä. Matkalla tullista pääsimme suhteellisen nopeasti sillä portilta portille kesti vain 1,2 tuntia erilaisten korona toimenpiteet mukaan laskien Venäjän puolella.

Lyhyt matkamme antoi kuitenkin paljon mukavia muistoja. Menomatkalla vietimme tunnin Viipurissa, joka oli ennen toista maailmansotaa yksi Suomen hienoimmista sekä vilkkaimmista kaupungeista. Matkalla Pietariin totesimme liikenteen ruuhkaisuuden sekä täysin erilaisen ajokulttuurin kuin Suomessa, sillä nopeusrajoituksilla ei ollut mitään väliä.

Itse hotellimme oli siisti ilmastoitu hotelli aivan vilkkaan Neva joen rannalla. Hotellimme ylimmästä ravintolakerroksesta oli mahtava näköala. Itse ruokapuoli taasen omasta mielestäni ei aamiaisen suhteen ollut kaksinen ja illalla alakerran ravintolasta tilatut pizzat ja hampurilaiset tuotiin muualta, kuten Suomessa jos vertaisi kotiin tuotavia pizzoja.

Itse pelipäivä oli maanantai 21.6 2021. Aamupäivästä haimme ensin FAN ID:n kaikille paikallisesta toimistosta ja stadionille lähdimme hotellilta kello 18:00 pelin alkaessa kello 22:00. Pelillisesti Suomi sekä Suomen kannattajat olivat hyvin mukana aina toisen jakson loppupuolelle, jolloin Belgia siirtyi johtoon. Ottelu lopulta päättyi 0-2 ja Suomi oli ensimmäisissä arvokisoissa ulkona neljännesvälieristä ensimmäisenä joukkueena ja Suomen sijoitukseksi kisoissa jäi sija 17. Mainita voidaan myös, että ilotulitus järjestettiin molempina iltoina ollessamme Venäjällä ja näin voidaankin sanoa, että tällä tavalla venäläiset kunnioittivat Ilves Ikuisesti yhdistystä.

Tiistaina kotiin lähdimme kello 10:30 hotellilta, joka takasi sujuvan ja nopean matkanteon myös takaisin päin tullissa. COVID-19 testien myötä portilta, portille kesti noin 2 tuntia ja kotona olimme jo hyvissä ajoin illalla. Mainittakoon, että koronarajoituksia noudattaen tilasimme huoltoasemalle ruokailun auton vieraan.

Kiva reissu, josta iso kiitos Mäkelän Liikenteen linja-autolle ja liikennöitsijä Matti Mäkelälle, joka toimi kuljettajanamme. Samoin kiitos Saarikoski Travelsin Jarkko Paloniemelle sekä tietenkin mahtaville yhdistyksen jäsenille, jotka matkalla mukana olitte. Seuraava kisamatka suuntautuu niin ikään Venäjälle 2023 jääkiekon MM-Kisoihin.

 

Terveisin

Marko Iso-Mustajärvi

 

Jaa tämä
© Ilves Ikuisesti ry