ILVES IKUISESTI ESPANJAN FUENGIROLASSA 6.–13.10. 2022 – FUTISOTTELU MALAGASSA, KIEKKOA REFLASSA, AURINKOLOMAA RANTAHOTELLISSA, DELFIINIRISTEILY MERELLE, OMATOIMIRETKIÄ GIBRALTARIIN SAAKKA yms. ?

Ilves Ikuisesti ry:n 20 jäsentä teki rentouttavan viikon matkan Espanjan Costa del Solin alueelle, Fuengirolaan.  Järjestelyistä huolehti Markon ohjeiden ja kontaktien pohjalta virallinen, suomalainen matkatoimisto, matkanjohtajana toimi Marko I-M.   Markolle Fuge on erittäin tuttu usean vuosikymmenen ajalta.   Lähdimme reissuun torstaina 6. lokakuuta. Lensimme AirBalticin suoralla lennolla kätevästi suoraan Pirkkalasta Malagaan.  Pirkkalasta on mukava matkustaa, kentälle on näppärä saapua (ainakin lähiseudulta), lähtöselvitykset sujuvat nopeasti, eikä turvatarkastukseen ole aikaa vieviä jonoja. Terminaalin ravintolan hinnat ovat sentään samalla korkealla tasolla Helsingin kanssa?.  Mitään koronadokumentteja ei enää tarvinnut lennolle eikä myöskään Espanjan viranomaisia varten. Perillä Espanjassa piti käyttää julkisissa kulkuvälineissä maskia. Ja hyvin sitä kaikki käyttivätkin.

Malagan kentällä meitä oli vastassa Bravo-yhtiön tilausbussi, jolla ajoimme noin 25 km:n matkan Fuengirolan huvivenesataman viereen, Paseo Maritimo -kadun varrella sijaitsevaan hotelliimme El-Puertoon, www.hotel-elpuerto.com.   Saimme huoneet heti, ja sen jälkeen kokoonnuimme tervetulotilaisuuteen 16. kerroksen Sky Barin kattoterassille, jossa sijaitsi myös hotellimme upea uima-allas. Näkymä merelle, ranta-alueelle, sekä Fuengirolan kaupungin kattojen yli oli huikaisevan komea!  Hotellin aamupala kuului pakettiimme, ja aamupala olikin todella runsas ja monipuolinen!

Ohjelmamme Fuengirolassa oli hyvin vapaamuotoinen, ja sisälsi runsaasti aikaa ja mahdollisuuksia omatoimiseen lomailuun alueella.  Matkamme osui monella tavalla huippuajankohtaan, koko ajan oli isot Feria-juhlat Fuengirolassa.  Fuengirola-lehti kirjoitti:  ”Fuengirolan suojeluspyhimyksen Rosarion kunniaksi vietettävät feriat ovat vakiinnuttaneet paikkansa yksinä koko Andalusian komeimpina juhlina. Tänä vuonna riemua lisää epäilemättä se, että kahden välivuoden jälkeen nämä juhlat saadaan vihdoin taas viettää normaaleissa olosuhteissa.” https://fuengirola.fi/2022/29/09/fuengirola-valmistautuu-odotettuihin-ferioihin/

Feria juhlaviikko näkyi ja kuului

Meillä oli myös yhteistä ohjelmaa aina silloin tällöin:

Perjantai-iltana oli vuorossa Ilves-Tappara peli, olimme varanneet koko porukalle pöydät läheisestä suomalaisten omistamasta ravintola UusiReflasta, https://uusirefla.com/.  Ottelua seurattiin katetulla terassilla, usean ison screenin kautta.  Samaan aikaan taisi olla 5 muutakin liigaottelua, näille kaikille oli omat screenit eri tiloissa. Hienot järjestelyt Reflalta!  Ottelua seuratessa oli samalla mahdollisuus ruokailla edulliseen Ilves Ikuisesti-kumppanihintaan.  Tarjolla oli myös siipiä hyvällä kastikkeella.  Ja nekin jäsenillemme erikoisen edulliseen hintaan.  Todella hyviltä ne maistuivat Espanjassakin! Itse ottelusta, Iltalehteä lainaten: ”Päävalmentaja Antti Pennasen debyyttiottelu Ilveksen päävalmentajana alkoi mentaalisesti tiukimmasta mahdollisesta ottelusta, kun perjantaina vastassa oli paikalliskilpailija Tappara”.  Ottelu alkoi tiukalla väännöllä, eka erä päättyi 0–0, toisessa erässä Ipa teki 2 maalia, ja kolmannessa myös 2 maalia, Tapparan pystyessä vain yhteen maaliin kolmannessa erässä. Lopputulos siis 4–1 Ilvekselle.  Silloin Pennasta vielä hymyilytti… Tunnelma ravintolakatsomossa oli hyvä ja kiihkeä, välillä otettiin sanallisesti hiukan yhteen harvalukuisten Tapparan kannattajien kanssa.  Ei mitään isompaa hämminkiä kuitenkaan. Ihan nätisti oltiin, kuten aina?.

Lauantaina 8.10. menimme heti uudestaan Reflaan katsomaan Ilves-Jyp ottelua screeniltä.   Paljon oli jälleen porukkaa paikalla meidän lisäksi, mutta ei ihan niin huikea tunnelma.  Paikallisottelu vaikuttaa vaikka se katsoisi Fuengirolassa!   Ilves pelasi reippaasti, ja voitti Jypin 5–3.

Reflan omistajat Marko ja Lauri, sekä meidän Marko, ylemmässä kuvassa ollaan lähdössä porukalla Malagan peliin.                                                                                                                     

Ravintola Reflan yhteydessä toimii myös Malagan futisjoukkueen virallinen faniyhdistys, Malaga Fan Club Finland.   Marko on ollut  Malagan faniklubin jäsen jo pitkään, ja tuntee hyvin sen vetäjät Marko Levanderin ja Lauri Pietikäisen.  https://uusirefla.com/malaga-fan-club-finland/

9.10. sunnuntaina kokoonnuimme Reflan eteen, ja lähdimme muiden suomalaisten kanssa kahdella isolla tilausbussilla Malagaan seuraamaan LaLiga2:n ottelua Malaga CF:n vs Andorra CF. https://www.malagacf.com/en.   Malagan kotikenttä on komea jalkapallostadion, jonne mahtuu tiettävästi yli 30 000 katsojaa, tässä ottelussa meitä oli ehkä 15 000 paikalla.  Mutta Malagan fanikatsomossa oli varmaan ainakin 1000 innokasta laulamassa ja huutamassa lippumeren kanssa. Meillä oli hyvät paikat, josta oli loistava näkyvyys kentälle.  Ottelu oli ensikertalaiselle hieno elämys, mutta porukan futistuntijoiden mielestä tällä kertaa oli heikkoa peliä, erityisesti Malagalla. Ottelu päättyi tasatulokseen 0–0.  Tuomarit olivat välillä kovassa kotiyleisön luomassa paineessa, kun kotijoukkue sai rangaistuksia, tai korttia, tai Andorraa ei rangaistu…Katsomoon tämä toi lisää elämyskokemusta!   Hieno retki Malagaan ja hyvät järjestelyt, bussilla melkein ovelta ovelle jne.

 

 

 

 

 

 

Ilves Ikuisesti-ryhmä  Malaga CF – Andorra CF pelissä

10.10. maanantaina kävimme porukalla komealla illallisella.  Aivan hotellin vierestä lähtee kuuluisa ”Nälkäkatu”, jolla sijaitsee kymmeniä tasokkaita ruokaravintoloita.  Nautittiin yhteinen illallinen pitkän kaavan mukaan, 3 lajin menu, johon tuli useita ravintolan tarjoamia ilmaisia pikku yllätyksiä, syötäviä ja joku juomakin. Hauskaa ja maukasta oli! Eikä lasku ollut päätä huimaava.

12.10. keskiviikkona lähdettiin päivällä yksityiselle risteilylle komealla paatilla, risteilyllä nautittiin maukkaita siipiä.  Moni kävi uimassa, ja kaikki näimme upeita delfiinejä aivan läheltä.  Taustamusiikin saimme itse päättää, ja aloitimme Juicen ja Paten biiseillä, Erika Vikman ja Antti Tuisku pääsivät myös ääneen?.  Mahtava 3 tunnin risteilytapahtuma!  Ja hienot kelit oli koko ajan.

 

 

 

 

 

 

Delfiiniristeilyllä yksityisellä paatilla  

 

Illalla mentiin jälleen ravintola Reflan screenien ääreen, vuorossa oli Ilveksen viimeinen CHL-ottelua, hävittiin Stavangerille 4–2.  Ipan huoltajalegenda Lasse Laukkanen oli lomailemassa Fuengirolassa, Lasse tuli morjestamaan meitä.  Tunnettu Ilves-mies “Stone” Hannunkivi oli myös vakiovieras pöydässämme.

Lasse Laukkanen, Marko, Stone Hannunkivi                                                                                    Reijo Lammi, Marko I-M.

Näiden yhteisten retkien lisäksi kaikilla oli omaa ohjelmaa sen mukaan mitä itse halusi.   Osa viihtyi biitsillä, tai altaalla, muutamat kävivät autolla Gibraltarilla saakka, lähiseudun hienoissa pikkukylissä Mijas, Ronda jne  kävi useampikin.  Benaldemedassa ja Torremolinoksessa pääsi kätevästi käymään, vaikka junalla.  Jokunen kävi Malagan kaupunkiin tutustumassa, vanha kaupunki on hyvin suosittu turistien keskuudessa.  Useita isoja, tuhansien matkustajien, risteilylaivoja näkyi Malagan satamassa.  Shoppailemaan pääsi helposti, hotellin lähellä löytyi kauppoja, ja iso 140 myymälän ostoskeskus Miramar on vain 2 km:n päässä, ja Malagan kentän lähellä löytyy valtava outlet-center.   Hintataso Espanjassa on edelleen huomattavan edullinen, toki hinnat vaihtelevat paikasta riippuen.  Erityisen edullista on ruokakaupan hinnat.  Monilla ravintoloilla on happy hour-tarjouksia.   Huomasimme myös, että hinta kannattaa kysyä aina etukäteen, ettei tule känää jälkeenpäin…?.

Torstaina 13.10. lähdimme bussilla hotellin edestä kentälle, ja lensimme tutulla AirBalticilla Pirkkalaan. Kaikki sujui matkalla hienosti, kiitos Markolle  ja matkatoimistolle matkajärjestelyistä, ja  Markolle napakasta, mutta rennosta matkanjohtajuudesta!  Reissulla tutustuimme toisiimme, ja näin syntyy uusia ystävyyksiä.   Monet ryhmän jäsenistä sanoivatkin jo ääneen, että ”tänne pitää tulla kyllä uudelleen! Ilves Ikuisesti -porukalla on kyllä hieno reissata!

Uusia reissuja odotellessa, ja hyviä pelejä…    teksti: Reijo Lammi, kuvat: Marko I-M

 

 

Jaa tämä
© Ilves Ikuisesti ry