Kisamatka Prahan MM-kisoihin 2024

ILVES IKUISESTI  PRAHAN JÄÄKIEKON MM-KISOISSA  2024

 Matkan ajankohta oli 18.-22.5.24 ja siihen osallistui 34 yhdistyksemme jäsentä.  Reissuun lähdettiin kukonlaulun aikaan lauantaiaamuna, matkaan mukaan pääsi joustavasti Haapalinnankylästä, Lielahdesta, Tampereen linja-autoasemalta ja mm. Sääksjärven ja Toijalan rampeilta Helsingin moottoritien varrelta.  Tauko on osa matkaa, joten Linnatuulessa käytiin aamukahveella.  Helsinki-Vantaan kentälle päästiin hyvissä ajoin ja turvallisesti Atro Vuolteen bussilla ja vakikuskimme Petri oli tietysti ratissa.   Lennot hoituivat AirBalticilla, välilasku Riikassa, jossa monet nauttivat lounasta.

Perillä Prahan kentällä meitä odotti paikallinen opas, ja Kon-Tikin opas, sekä meille varattu bussi.  Ajoimme kentältä suoraan O2-areenalla sopivasti alkavaan Suomi-Kanada -peliin,  matkalla saimme kuulla erinomaista suomea puhuvan paikallisen oppaamme hauskaa ja informatiivista tarinaa Prahasta.

O2-areena sijaitsee noin 8 km kaupungin keskustasta, mutta hyvän metroyhteyden ja ratikoiden saavutettavissa.  O2 on komea yli 17 000 katsojan nykyaikainen monitoimiareena.  Sisäänkäynneillä oli metallinpaljastimet MM-kisojen vuoksi.  Kohtuullisen jonotuksen jälkeen pääsimme sisään.  Halli on Tampereen Nokia-areenan tyylinen, mutta käytävät ovat väljemmän rakennuspaikan takia selvästi leveämmät ja siksi mukavammat.   Myyntipisteitä on paljon, mutta tarjonta ei ollut niin monipuolinen kuin Tampereella.  Paikallinen makkara oli hyvä, mutta melko tulinen…

Suomen Kanada-pelistä ei ole paljon kerrottavaa, Leijonat pelasi 4 minuuttia loistavasti ja tekivät 2 maalia, mutta siitä eteenpäin mentiin Kanadan talutusnuorassa ja hävittiin.  Kanukit näyttivät taitavammilta ja voimakkaammilta. Ja sitä myös olivat! Suomalaisia oli paljon, mutta ei mitään kovin kestävää kannustusta saatu aikaan.  Tsekkejä oli paljon paikalla, ja he olivat Suomen puolella.

Meillä oli matkaohjelmassamme varattu liput yhteensä kolmeen Suomen otteluun, Suomi-Kanada, maanantain Suomi-Tanska ja tiistain Suomi-Sveitsi.  Paikat oli oikein hyvät, B-pisteen lähellä, riveillä 13-19 pelistä riippuen.  Tv-ryhmä ja kisahahmot Bob ja Bobek, sekä tanssiryhmä vierailivat usein samoilla huudeilla.

Sunnuntaina meillä oli peleistä välipäivä, iso osa porukasta osallistui etukäteen varattuun retkeen Pilsner Uruguel -panimoon, joka on yksi Euroopan maineikkaimpia ja vanhimpia panimoita.

Loput porukasta tutustuivat Prahan kaupungin nähtävyyksiin, shoppailivat ja/tai katsoivat sunnuntain pelejä FanZonella tai muilla screeneillä.

Itse oli kämppiskaverini Matin kanssa tutustumassa vuokra-autolla noin 130 km päässä sijaitsevaan kylpyläkaupunki Karlovy Varyyn, se on hyvin tyylikäs pikkukaupunki, jossa vanhimmat edelleen toimivat hotellit ovat peräti 1700-luvulta.  Kapeilla kaduilla juutuimme nalkkiin autojen ja hevosvaljakon väliin, kun edessä olevan valjakon hevoset tekivät lakon, eivätkä suostuneet jatkamaan ohjastajan yrityksistä huolimatta.  Omistaja saapui noin puolen tunnin päästä irrottamaan hevoset sivuun ja matkamme jatkui.

Maanantaina oli matkalaisilla koko päivä aikaa tutustua monipuoliseen, kauniiseen ja täynnä historiaa olevaan Prahan kaupunkiin ja shoppailla omaan tahtiin. Lähiseudun outlet-centeriin suuntasi ainakin yksi pariskunta, joilla oli tästä ilmeisen hyvää tiedustelutietoa?.  Tyytyväisiltä vaikuttivat kaikki shoppailijat löytöihin ja matkalaukut olivatkin  saaneet reilusti lisätäyttöä.

Hotellimme  EA New Town sijaitsi kävelymatkan päässä tärkeistä paikoista ja nähtävyyksistä, nimestä huolimatta vanhan kaupungin kupeessa.

Osa kävi tutustumassa Sisu-klubiin, joka oli pelkästään suomalaisille tehty kisaravintola joen keskellä olevassa saaressa, Kaarlen sillan lähellä.   Siellä kuului Suomi-musiikki ja saattoi tavata vanhoja pelimiehiä, esim. Vellu Ketolan.

Maanantain Suomi-Tanska oli iltapeli, paikallista aikaa 20.20, otteluihin oli  meille järjestetty hienosti kuljetukset meno-paluu, osa meni jo omatoimisesti etukäteen FanZonelle ja liittyi mukaan pelin alkaessa.  Tanska-peli olikin sitten se ainoa, minkä Leijonat voitti koko turnauksessa.  Ei siitä sen enempää…

Tiistaina oli samaan tyyliin päivä vapaata turismille ja kuljetukset jälleen meno-paluu.  Hävitystä Sveitsi-pelistä ei ole muuta positiivista kerrottavaa, kuin että Marko tapasi O2-hallilla Ilveksen uuden päävalmentaja Tommi Niemelän ja urheilutoimenjohtaja Timo Koskelan.  Kuva liitteenä.  Veli-Pekka Ketola nähtiin myös hallilla, ja Esa Tikkanen oli siellä jonain päivänä myös jne.   Minä ja kämppis-Matti menetimme Sveitsi-peliin tullessamme upouudet sateenvarjomme, jotka sisääntulon vartijat olivat meille luvanneet takaisin, kun vaan tulemme samalle ovelle niitä pelin jälkeen hakemaan.  Ei löytynyt miehiä eikä varjoja… Tämä juttu paljastuikin olevan siis paikallista huumoria????.  Ei olis sateenvarjot mahtuneet matkalaukkuunkaan, eikä niitä saa enää tuoda lentokoneeseen, joten …turha itkeä enempää!  Oppaalle olisimme ne voineet antaa käyttöön.

Keskiviikkoaamun aikataulut olivat ”herrasmiestyylisiä”, kiireetön aamupala ja lähtö hotellista meidän bussilla klo 11.30 kohti lentokenttää.   Paluulennot lennettiin  jälleen AirBaltcilla , välilasku Riikassa. Helsingissä oltiin aikataulun mukaan ja  Atro Vuolteen Petri tuli meidän noutamaan kuten oli sovittu. Paluumatka Tampereelle sujui hyvin, Mansessa oltiin noin klo 24.00

Leijonien viimeinen eli  Ruotsi-peli katsottiin sitten jo koto-Suomessa, pelillisesti se oli jo toista maata, mutta ei sitäkään pystytty voittamaan, ruattalaiset olivat vahvempia ja saivat vielä tuomaritukea voittoonsa.    Pientä lohtua meille toi, että  Ruotsi ei päässyt finaaliotteluun vaan putosi pronssipeliin. Siinä Ruotsi teki kyllä  komean nousun tappiolta voittajaksi. Hatunnosto siitä heille.   Kultaotteluun pääsivät Sveitsi ja Tsekki.  Kaikille finaliesteille Leijonat hävisi, eli ei me huonoille hävitty!  Tsekki voitti tiukan kultaottelun upeasti.  Tsekki oli janonnut mestaruutta jo pitkään, ja ilo hallissa ja kaupungilla oli sen mukainen!  Tsekeille mestaruuden soi mielellään!  Tsekkien kannattajat ovat mahtavia ja he todella osaavat ja jaksavat kannustaa isolla porukalla. Meteli hallissa ja muissa katsomoissa oli sen mukaista!  Tsekkien järjestämät jääkiekon MM-kisat 2024 onnistuivat erittäin hyvin, ja myös yleisömäärässä tehtiin uusi  all time high-ennätys: lähes 800 000 katsojaa Praha & Ostravan hallit!

Hieno oli reissu, hieno Ilves Ikuisesti porukka, hieno Prahan kaupunki, hieno 02-areena ja ei-niin-hieno-ottelumenestys-Leijonilta.  Ensi vuonna sitten uusi yritys!

Markon suunnitteleman matkan toteutti toiveen mukaisesti matkatoimisto Kon-Tikin Sari loistavasti!   Vuoden 2025 Tanskan (Suomi saattaa vaihtua Ruotsiin)  MM-kisamatkan järjestelyt on Marko jo aloittanut Sarin kanssa.  Ennakkoilmoittautumisia otetaan jo vastaan.

Kiitos kaikille matkakumppaneille,  Kon-Tiki matkatoimistolle & Prahan paikallisoppaalle,  Atro Vuolle Oy/Petrille, sekä  Markolle matkanjohtajuudesta!

Matkaraportin koosti Reijo Lammi, kuvat  Marko, Reijo, IIHF, ja matkaryhmäläiset.

 

lopuksi vielä muutama kuva Tsekkien voittotunnelmista (IIHF:n välittämiä kuvia).

 

 

 

 

 

 

Jaa tämä
© Ilves Ikuisesti ry