Huikea naisjääkiekkopäivä Tesomalla lauantaina 30.9.

Lauantaina 30.9.2017 vietimme naisjääkiekkopäivää Tesomalla. Tapahtumaan oli kokoontunut 18 innokasta osallistujaa seuraamaan naisten liigan ottelua Ilves-Lukko.

Ennen halliin siirtymistä julkistettiin mainossopimus Ilves Ikuisesti ry:n ja Ilves Naisten kesken. Kahdelle Ilvespelaajalle (Jenna Lehtiniemi ja Tiina Saarimäki) oli jo laitettukin meidän logomme pelipaitoihin. Lisäksi saamme Tesoman halliin laitamainoksen lähiaikoina. Mainossopimus kattaa tämän ja seuraavan kauden.

Tapahtuma aloitettiin herkullisilla munkeilla ja kahvilla, jonka jälkeen siirryttiin katsomon puolelle.

Ottelun alussa juhlittiin Ilveksen Johanna Koivulaa. Hänelle lauantain peli oli peräti 500. ottelu pääsarjatasolla! Huikea saavutus ja Johannalla tuntuu virtaa riittävän vaikka toiseen mokomaan.

Ottelu oli alusta alkaen Ilveksen selkeää hallintaa, vaikka joukkueesta puuttuikin useita avainpelaajia. Vaikka avauserässä ei nähty kuin yksi Ilves-maali, niin koko erä pelattiin vastustajan päädyssä. Lukon maalivahti Eveliina Suonpää taisteli urheasti ja sai pidettyä numerot Lukon kannalta siedettävinä. Heikommalle veskarille olisi tehty kaksi kertaa enemmän maaleja niistä paikoista, jotka Ilves sai luotua. Maaleja alkoi kuitenkin vääjäämättä syntyä eikä naarasilvekset antaneet yhtään armoa raumalaisille vierailleen, vaan raatelivat heidät tylysti 8-1.

Linda Välimäki oli tehokkain maalintekijä neljällä osumallaan, mutta allekirjoittaneeseen teki suurimman vaikutuksen Anne Tuomasen upea soolosuoritus ja maali.

Ilves Ikuisesti kannatusryhmä oli äänekkäästi ja näkyvästi esillä isoine lippuineen, mutta nyt ei kuudetta kenttäpelaajaa edes tarvittu. Ilves oli niin paljon parempi.

Ottelun jälkeen yhdistyksemme puheenjohtaja Marko Isomustajärvi palkitsi Ilveksen parhaan pelaajan Linda Välimäen ja minä pääsin ojentamaan palkinnon Lukon Eveliina Suonpäälle.

Ottelun jälkeen alettiin jo suunnittelemaan vieraspelimatkaa naisten peliin. Jos ei aikaisemmin, niin ainakin playoffeissa lähdetään naisia kannustamaan myös vierasotteluun.

Mukana oli useampikin henkilö, joka ei ollut aikaisemmin nähnyt naiskiekkoa. He kaikki olivat sitä mieltä, ettei tämä jää viimeiseksi naisten peliksi, jonka he käyvät katsomassa.

Uskoisin, että yhdistyksemme tekee jatkossakin vastaavanlaisia tapahtumia eli pysykää kuulolla!

Teksti: Mika Laakso

Kuvat: Marko Isomustajärvi, Pauli Keipilä

Jaa tämä
© Ilves Ikuisesti ry