Purjehtiiko Ilves tulevalla Liiga-kaudella mitaleille?

Liiga-kausi alkaa ensi viikolla kiihkeällä paikalliskamppailulla ja tänään on aika julkaista perinteiset Ilves Ikuisesti ry:n analyysit asiantuntijoiltamme Marko Isomustajärveltä, Mika Laaksolta, Jorma Hytöseltä, Mika Pitkäseltä sekä Matias Lahtiselta.

Marko Isomustajärvi:

Ilves lähtee jatkamaan siitä mihinkä viime keväänä jäi, runkosarjassa kurkottamaan kohti kuuden sakkia ja suoraa playoff-paikkaa. Joukkue on muuttunut paljon viime vuodesta  ja suurin kysymysmerkki on puolustus. Uskon kumminkin, että Arto Laatikaisen ollessa isähahmo myös Jarkko Parikka ja Olli Vainio kasvavat tärkeiksi liigapelureiksi, joiden vastuu tulee näkymään kauden aikana positiivisin ottein. Kummipelaajamme Valtteri Ilomäen johdolla nuoret pelaajat tulevat kohinalla ylöspäin ja ensimmäinen norjalais-vahvistuksemme puolustuspäähän Stefan Espeland tulee olemaan laadukkaan laukaisunsa ansiosta yksi ylivoiman tärkeistä puolustajista. Puolustus tulee kumminkin kauden aikana tarvitsemaan apua ja siksi uskonkin, että 1-2 pakkia hankitaan vielä joukkueeseen.

Maalivahtiosasto pärjäisi joukkueessa kuin joukkueessa ja tulee olemaan Suomen / Liigan huippua. Antti Lehtonen jatkaa siitä mihinkä keväällä jäi ja Markus Ruusu Markus Karhu Korhosen opeissa kasvaa haastamaan ykkösmaalivahdin paikkaa jo tällä kaudella.
Ruusu pelaa useamman ottelun antaen Lehtoselle mahdollisuuden huilata Liigan tiukassa otteluohjelmassa. Waltteri Urpolahti ei vielä tämän kauden aikana liigajäitä pääse haistelemaan muuta kuin porttivahtina.

Hyökkäys on nopeutta täynnä ja vielä kun maltti otetaan mukaan niin hyvää tulee. Ilves tulee monta joukkuetta pelkällä luistelulla yllättämään tällä kaudella. Sami Sandell isähahmona ja huippukiekkoilijana tulee johtamaan monta tulevaisuuden tupsukorvaa jo tällä kaudella läpilyönnin kynnykselle. Otto Koivula viedään tämän kauden jälkeen jo todella varmasti rapakon taakse, enkä yhtään ihmettele mikäli Joona Koppanen ja Juho Liuksiala seuraisivat perässä. Nuoret huippulupaukset Topias Haapasen johtamana antaa paljon meille kannattajille ilonhetkiä ja kaikkien pysyessä terveenä voi olla mahdollista, että hyökkäykseen vahvistuksia ei tarvita tämän kauden aikana. Tapio Laakso, Teemu Rautiainen ja Mikael Kuronen tuovat kokemusta roppakaupalla ja Teemu Lepaus voi hyvin yllättää myös Liigassa.

Odotan Ilvestä sijalle viisi runkosarjassa heti Tapparan, Hifkin, Tepsin ja HPKn jälkeen ja  valmennukseen luotan myös 100% sillä se on maamme huippua Karrin johdolla.

 

Mika Laakso: 

Viime kevään hurmoksen jälkeen odotukset lienevät kaikilla aika korkealla, mutta silti pistäisin vielä jäitä hattuun. Meillä on todella nuori ryhmä ja materiaalissa annetaan edelleen kärkijoukkueille etumatkaa. Veikkaisin ensi kauden olevan sellaista rakennusvaihetta pitkälle talveen, jossa valmennus etsii toimivia ketjukokoonpanoja sekä viilaa pelisysteemiä pelattujen pelien perusteella. Paikkaa 6 parhaan joukossa lähdetään tavoittelemaan ja se on ihan realistinen tavoite. Silti jääminen sääleihin ei olisi iso pettymys, mutta kokonaan rannalle jääminen olisi. Kevään playoffseissa taas kaikki on aina mahdollista, siellä lähdetään voittamaan yhtä ottelusarjaa kerrallaan.

Hyökkäys on mielenkiintoinen osa-alue tällä hetkellä. Potentiaalia löytyy hurjasti ja valmennuksen yksi iso tavoite on löytää keino saada nuorista irti kaikki mahdollinen. Kokeneet hyökkääjät jo tiedetään ja jos ei isompia loukkaantumisia tule, niin mitään hätää ei pitäisi olla. Joukkue on harjoituspeleissä esittänyt erittäin vauhdikasta hyökkäyspeliä, jota on ollut ilo katsella.

Puolustus on ehkä se osa-alue, johon kaivataan yksi ÄIJÄ vielä lisäksi. Tarvitaan paitsi kokemusta, myös raakaa voimaa pitämään oman maalinedusta tyhjänä vastustajista. Kiekollinen pelaaminen pakkien osalta näyttää olevan ihan hyvin hallinnassa, mutta kaksinkamppailuvoimassa jäädään hiukan alakynteen. Maalivahtipeliin pelaaminen ei tule kaatumaan.

Antti Lehtonen nousi viime kaudella aivan liigaveskareiden kärkeen ja nuori Markus Ruusu yrittää tehdä saman tällä kaudella. Mielenkiintoinen kilpailutilanne! Valmennus on aivan huippuluokkaa. Päävalmentaja Karri Kivi jos kuka osaa virittää nuoren joukkueen siihen iskuun, jota keväällä kaivataan. Eikä jää kyllä meistä kannustajistakaan kiinni menestyminen. Positiivinen pöhinä Ilveksen ympärillä jatkuu ja me Ilves Ikuisesti Ry olemme myös sitä ylläpitämässä

 

Jorma Hytönen:

Aika vaikeaa. Nyt on harjoittelu vuosi ja kova nuorenusleikkaus. Pakkipuoli ollut 15v se pahin ongelma. Mutta toivon yllätystä. Ilves taistelee neljän sakkiin.

 

Mika Pitkänen: 

Runkosarjan jälkeen 6.sija, sen verran uskallan tässä vaiheessa veikata. Maalivahtiosasto toimii, jos jättävät kynäilyt 10 m maalivahdin alueelta vähemmälle.

Puolustajista Espeland mietityttää, hän ei ole vakuuttanut harkkapeleissä. Mutta onhan tässä aikaa vielä parantaa. Muuten aika nuori porukka poislukien Laatikainen. Ehkä puolustus kaipaisi yhtä rutinoitunutta johtajaa vielä.

Hyökkäyksessä on potentiaalia vaikka muille jakaa, kun Karri Kivi vaan saa sen potentiaalin kaivettua kaikilta esille.

Matias Lahtinen: 
Viime kevään Ilves-hurmos antaa tälle kaudelle loistavat odotukset, mutta joukkue on muuttunut viime kauden menestys-joukkueesta todella paljon. Odotan kuitenkin, että viime kevään hurmos jatkuisi koko kauden eikä vain kevään tiukoissa peleissä, koska koko kaudella on tiukkoja pelejä, jotka tarvitsee voittaa menestyäkseen.
Maalivahtiosasto koki Hannu Toivosen lähdön myötä muutoksia. Onneksi tilalle saatiin viime kaudella mielestäni loistavasti Jypissä pelannut Markus Ruusu. Maalivahti-kaksikkomme tulee taistelemaan joukkueen puolesta jokaisesta voitosta ja ovat tulevan kauden yllättäjiä Liigan maalivahdeissa.
Puolustukseen tarvitaan yksi johtaja-hahmo Arto Laatikaisen tueksi. Nuoret puolustajat yllättävät tällä kaudella positiivisesti, mutta Espeland ei ole vielä vakuuttanut harjoitus-otteluiden osalta.
Hyökkäys on materiaaliltaan Ilveksen parhaimpia osa-alueita maalivahti-osaston jälkeen. Laakso, Sandell sekä Kuronen tuovat hyökkäykseen todella paljon kokemusta ja ovat isähahmoina nuorille huippu-lupaaville hyökkääjille. Nuoret huippu-lupaavat hyökkääjät, kuten muun muassa Rautiainen, Ville Meskanen ja Koivula tekevät läpimurron tulevalla Liiga-kaudella. Lepaus antoi Mestiksen puolella todella hienoja näyttöjä Liigaan, joten odotan että sama trendi jatkuu myös Ilves-paita päällä.
Runkosarjan jälkeen Ilves on kuuden sakissa, mutta en pety jos playoff-paikka irtoaa sijoilla 7-10,  Tälläkin kaudella Ilves tekee Tampereelle hurmoksen, mikäli meistä kannattajista se on kiinni.
Ilves Ikuisesti ry asiantuntijoineen toivottaa hyvää kauden alkua kaikille kauden alkaessa paikalliskamppailulla 8.9.2017!
Jaa tämä
© Ilves Ikuisesti ry