ILVES IKUISESTI ESPANJAN FUENGIROLASSA 5.-12.10.23 – MATKARAPORTTI

ILVES IKUISESTI ESPANJAN FUENGIROLASSA 5.-12.10.23  –  MARKON MATKARAPORTTI

05.10.

Kello 14.35 nousi kone ilmaan Pirkkalan kentältä kohti Malagaa sekä Aurinkorannikkoa. Lento meni hyvin, lennon kestäessä 4 h 45 min. Malagan lentoasemalla meitä odotti sovitusti linja-auto. Fuengirolaan ajomatka kesti noin 30 min.  Ilma oli näin illastakin miellyttävän lämmin 25 astetta.  Kirjauduttuamme hotelliin olikin mukava 25 matkalaisen seurueelle hotellin terasilla tarjota tervetulojuomat. Tervetulomaljojen jälkeen oli aika suunnata illan rientoihin seurueittain.  Matka jatkui ensin ruokailemaan ja sen jälkeen joko hotellille tai rantakadun vilskeeseen.

 

06.10.

Päivä alkoi kattavalla aamiaisella, jonka jälkeen matkalaiset lähtivät omille retkilleen. Toiset rannalle ja uimaan, toiset shoppailee. Hotellin katolla komeilla näköaloilla oleva ravintola uima-altaineen oli myös hyvin suosittu lämpimänä päivänä.  Illan tullessa oli saunaretken ja poreilun aika. Retkelle lähti reilu puolet matkalaisista loppujen jäädessä viettämään iltaa hämärtyneeseen Fuengirolaan.

 

 

07.10.

Mittari lähenteli 30 astetta, joten kenenkään ei ainakaan kylmä tullut.  Kaupungilla kulki komeita kansallispukuisia espanjalaisia, sillä olihan juhlapäivä ja Feria-juhlien aika.   Matkalaiset omatoimisesti ihailivat eri kulkueita ja tapahtumia ennen illan peliä.  Peli seurattiin totutusti ravintola Uusi Reflassa. Legendavalmentaja Hannu “Jortsu’ Jortikka kunnioitti paikallaoloamme tulemalla Maken pyynnöstä kertomaan Raipesta tarinan ajalta jolloin Raipe oli Jortsun valmentaman joukkueen paras pelaaja. Tarina löytyy myös Raipen kirjasta, joten käyppäs lukemassa.  Peli päättyi mites muutenkaan, kuin Ilveksen komeaan 4-2 voittoon ja näin ollen matkalaiset poistuivat iloisina loppuillan askareisiin.

 

 

 

 

08.10.

Odotettu meripäivä Puerto Panuksella alkoi Jyrki Ramstedin hoitamilla  kuljetuksilla, jotka toimivat loistavasti, joten siitä iso kiitos.  Puerto Banus on hieno huvivenesatama Marbellassa, josta löytyy loistoa niin veneistä, kuin autoistakin. Marbellan hintataso on korkeampi ravintoloissa, merkkiliikkeissä ja yleensäkin kaikessa.  Katseltuamme ensin Puerto Banuksen elämää oli aika siirtyä veneretkelle suurin odotuksin, sillä oltiinhan nyt Marbellassa.

Lähtö myöhästyi ensin 30 minuuttia, lisäksi veneet olivat kaukana luvatuista. Purseri, joka hoitaisi tarjoilun, piti olla molemmissa veneissä, mutta eipä näkynyt kummassakaan veneessä.  Toisessa veneessä Markon puoliso Pia hoisi hänen työnsä ja toisessa purseria tuurasi Reijo.  Tarjoilun piti sisältää tapaksia sekä juomia riittävästi 4,5 tunnin risteilylle. Tarjolla oli venettä kohden 2 sipsipussia, 10 tölkkiä olutta, sekä kuohu -ja punaviinipullot eli kaukana luvatuista.

Ero oli valtaisa edelliseen risteilyyn, joka Jyrkiltä otettiin, mutta veneen rikkoutumisen vuoksi nyt ei Jyrkin tarjoamaa risteilyä aikatauluun saatu sopimaan.  Meidän risteily päättyi satamaan alle 2 tunnin risteilyn jälkeen, sillä käskin kesken matkan kapteenin kääntämään nokan takaisin.  Tarjosin kaikille illallisen korvauksena, jota kaikki ei tosin halunneet vastaanottaa, koska enhän itse tilanteelle mahtanut mitään, että huijatuksi oltiin tultu. Kuitenkin katsoin, että se on minun vastuulla ja näin matkalaisille, jotka halusivat, tarjosin hyvityksenä illallisen sekä aitiokutsut vielä jokaiselle. Palasimme takseilla Fugeen ja ilta meni mukavasti yhteisruokailun parissa, joten täysi vatsa ja parempi mieli jäi kaikille.

 

 

09.10.

Uusi päivä oli jälleen koittanut ja matkalaiset kävivät eri ryhmissä eri paikoissa ihailemassa nähtävyyksiä sekä ostoksilla mm suuressa kauppakeskuksessa Torremolinoksen  Plaza Mayorilla. Päivän ajalta eri kuvakokoelmia jäseniemme ottamansa. Meriakvaario – Eläintarha – Malagan Picasso-museo – Malagan Automuseo sekä Torremolinoksen ostosparatiisi. Paljon nähtävyyksiä jälleen koettiin eli hieno päivä. Illalla väki kävi eri paikoissa vielä ruokailemassa, sekä viettämässä iltaa.  Kiitoksia kuvista Veijo Matikka  – Jarmo Alhainen – -Reijo Lammi – Jussi Vesalainen, avopuolisoni Pia sekä muutama kuva itseltä myös.

 

 

10.10.

Päivän noustessa väki jälleen jakaantui ryhmiin ja omatoimisesti kävivät tutustumassa eri paikkoihin.  Osa ostoskeskuksiin – osa jälleen eläintarhaan sekä kaksi Suomen huippua härkätaistelijaa kävivät Mijaksessa näyttämässä taitojaan.  Illalla katseltiin peli ravintola Uusi Reflassa, jossa toinen paikan omistajista, Lauri P,  oli pukeutunut komeaan Ilves Ikuisesti paitaan.

 

11.10.

Matkalaiset ryhmittäin lähtivät eri seikkailuihin.  Itse jostain syystä en eläintarhassa ole täällä 30 vuoteen käynyt, niin nyt suuntasimme muutaman matkalaisen kanssa sinne, jossa eilen väkeä oli jo käynyt.   Osa väestä lähti Nerjan tippukiviluoliin ja osa grillaamaan rannalle itseään. Illan saapuessa oli yhteisruokailu ravintolassa, joka ei koskaan aikaisemmin ollut pettänyt itseäni, mutta nyt täytyy todeta lihavalintojen olleen surkeita.   Yhden lihasta löytyi iso muovikuori ja lihojen kypsennys oli täysin epäonnistunut. Täytyykin todeta, että tulevaisuudessa kyseinen ravintola ei meistä enää ruokailijoita saa.  Ruokailun jälkeen osa siirtyi vielä pelaamaan hotellin kattokerroksen ravintolaan korttia, osan mennessä jo nukkumaan.

 

 

 

 

 

 

12.10.

Kotiinlähtöpäivä, viimeiset uinnit meressä ja altaalla, sekä ostokset ja ruokailut olivat nyt ohjelmassa. Edellä mainittujen jälkeen olikin sitten aika palata kotiin ja niinpä linja-automme, jossa komeili Ilves Ikuisesti-kyltti, saapui hotellimme eteen  kello 16:00, jonka jälkeen matka kohti lentokenttää ja Tamperetta alkoi.

Pirkkalaan saavuimme perjantain puolella noin kello 01:0o.  Kiitoksia oikein paljon kaikille matkalaisillemme jälleen yhdestä hienosta matkasta, jossa olitte mukana!   Seuraava matka Espanjaan suuntautuu jälleen syksyllä 2024. Matkaan otetaan mukaan 25 Ilves Ikuisesti -jäsentä, joten ole nopea, sillä varauksia on tehty jo 21, mikäli mukaan mielit!

 

 

Teksti  ja kuvat: Marko & matkaryhmäläiset

Kooste: Reijo L

Jaa tämä
© Ilves Ikuisesti ry