Ilves Ikuisesti ry Tallinnassa Ilveksen ensimmäisessä Suomen ulkopuolella järjestetyssä liigaottelussa

Ilves Ikuisesti oli vahvasti mukana Ilveksen vierasottelussa Tallinnassa 25.1.2020. Ottelu oli historiallinen sillä koskaan aikaisemmin ei tupsukorvat olleet pelanneet sarjapisteistä ulkomailla. Ilves Ikuisesti ry:stä oli mukana 105 matkalaisen joukko. Myös näkyvyyteen oli panostettu sillä molemmissa päissä kaukaloa komeili oma laitamainoksemme.

Matka oli räätälöity hotellimatka ja se tehtiin Saarikosken matkatoimiston kautta. Yhteistyökumppaneistamme mukana oli liikennöitsijä Atro Vuolle Oy, jonka olin matkaa Juha Saarikosken kanssa räätälöidessään toivonut liikennöitsijäksi. Linja-autossa 1 oli 56 matkalaista ja linja-autossa 2 49 matkalaista. Näin matkalaisten määräksi saatiin yhteensä 105 yhdistyksen jäsentä. Kuljettajina toimivat jo aikaisemminkin matkoillamme olleet Petri Honkaniemi sekä Harri Peltomäki.

Matka alkoi Vanhalta kirkolta Tampereelta kello 6:30 ja laiva lähti satamasta 10:30. Tallinnassa olimme jo hyvään aikaan sillä Tallink Megastar saapui Tallinnan satamaan klo 12:30. Hotellille meno sujui hyvinkin verkkaisasti sillä terminaalista ulos ja katse vasempaan, niin Hestia hotel Seaport jo näkyikin. Hotelli oli siisti ja kaikki toimi hyvin. Laivaan ei välttämättä voi olla tyytyväinen, sillä itse en ainakaan pitänyt seisovan pöydän anneista. Valikoima oli hyvin pieni, eikä se tuonut makuelämyksiä mukanaan. Myös laivan liiaksi täyteen lastaaminen oli ikävä asia. Niinpä ihmisiä istuikin ympäri käytäviä ja palvelu oli hitaan puoleista varsinkin paluumatkalla. Sen sijaan matkatoimistomme on täyden kympin arvoinen palvelultaan ja kaikki oli loistavasti hoidettu, kuten jo tutulla Atro Vuolle Oy:llä myös.

Itse päätapahtuma eli Saipa-Ilves ottelu alkoi kello 15:30 jo ja sen vuoksi hotellilta lähdettiinkin hyvin nopeaan tahtiin kohti hallia. Kello 14:20 automme starttasi matkaan ja jäähallille saavuttiin 15 minuuttia myöhemmin. Ensikosketus halliin ulkopäin oli karmaiseva. Se oli tyypillinen Neuvostoliiton aikainen rakennus, mutta itse sisältä halli oli viihtyisä sekä siisti. Ainoaksi ongelmaksi muodostui hallin wc-tilat, joita ei ollut kuin yksi alakerrassa. Siisteydeltään se oli kympin arvoinen mutta jonot olivat aivan karmeat. Ensin jonotettiin sisään ja sitten ulos, joten aikaa meni.

Tarjoilupisteet toimivat hyvin, kuten myös pelin seuraaminen eli kokonaisuus jätti kuitenkin positiivisen kuvan. Itse peli olikin sitten ihan täysin meidän Ilveksen hallussa, eivätkä kaksinumeroiset luvut taululla pelin lopussa olisi olleet vääryys. Loistavalla maalivahtipelillään lappeenrantalaiset selvisivät vain 1-4 tappiolla. Pelin loputtua Lukas Dostal poistui pelaajien mailakujassa kentältä ja ei ollut mitään epäselvyyttä siitä, kuka on kauden 2019-2020 Ilveksen suosituin pelaaja. Ottelu alkoi Suomen ja Viron kansallislauluilla ja avauskiekon tiputti suomalainen jääkiekkolegenda Jere Lehtinen.

Ottelun päätyttyä linja-automerestä oli helppo löytää meidän automme, jolla matka jatkui hotellille. Illan viettoon lähdettiin sitten kukin omalla porukalla tai yksin ja tarina jatkui hotellilla aamun pikkutunteihin asti. Aamupalan nautittuamme käytiin vielä ostoksilla ja sitten kotimatka jo alkoikin. Tampereelle saavuimme noin seitsemän aikoihin illasta.

Yhteenvetona voisinkin sanoa, että matka oli mukava ja vastaavanlaisia toivotaan myös tulevaisuudessa. Iso kiitos kaikille mukana olleille ja kuljettajillemme sekä Saarikosken matkatoimistolle. Seuraavaksi ovella onkin jo Jyväskylän hotellimatka ja sinne lähdetään 15-16.2.2020.

Tomi Rastiolle kuvaamisesta isot kiitokset. Tomi myös kutsui minut raumalaisen radion haastatteluun kuten myös Vesa Suonsyrjä Ilves.comin haastatteluun. Haastattelut voit kuunnella nettisivuiltamme löytyvien linkkien kautta kautta osoitteessa https://www.ilvesikuisesti.fi/uusinetti/ilves-ikuisesti-mediassa/

 

Kiitos paljon,

Marko Isomustajärvi

 

Jaa tämä
© Ilves Ikuisesti ry