KIMMO LEINOSESTA ILVES IKUISESTI RY:N KUUDES KUNNIAJÄSEN

18.1.2020 Hakametsä ja Ilves-Pelicans ottelu. Ilves Ikuisesti aitio oli täyteen varattu yhdistyksen jäsenistä sekä yhteistyökumppaneista. Oli ilta, jolloin kuudes Ilves Ikuisesti ry:n jäsen kutsuttiin yhdistyksen kunniajäseneksi.

Edellisten kunniajäsenten Kyllikki Nevalan, Liisa Seppäsen, Harri Hollin, Antti Heikkilän ja Anne Haanpään seuraan liitettiin jääkiekkoleijona numero 211 Kimmo Leinonen. Kimmohan oli varsinaiseksi jäseneksemme liittynyt jo 2018 ja nyt oli aika kutsua Kimmo kunniajäseneksemme.

Meriittejä hänellä riittää vaikka muille jakaa, ei itse pelaajana vaan yhtenä arvostetuimmista suomalaisista jääkiekkovaikuttajista. 1970-luvun lopulta 1980-luvun puoleenväliin asti Kimmo Leinonen oli mailateollisuuden palveluksessa ja mailoja ulkomailla kaupatessaan innostui lähtemään mukaan suomalaiseen jääkiekkomuseohankkeeseen. Vuonna 1984 Kimmo palasi SM-Liigan markkinointipäälliköksi, josta hän siirtyi selostamaan Hockey Night-lähetyksiä televisioon 1988.

1995 tv-tehtävien loputtua alkoi aika kansainvälisen jääkiekkoliiton markkinointijohtajana, joka kestikin aina vuoteen 2007 asti. Kimmo kertoi Sveitsistä aina löytyvän ystäviltä majapaikan sillä Leinoset asuivat 13 vuoden ajan alppimaassa ja ystäviä sinne jäi paljon.  Tampereen Ilveksessä Kimmo on toiminut juniorivalmentajana sekä naisten joukkueenjohtajana. NHL on myös tutuksi tullut sillä kykyjenetsijänä Leinonen toimi mm. New York Rangersissa. Jääkiekkoleijonaksi aatelointi tapahtui vuonna 2011.

Ilves Ikuisesti yhdistyksen perustaja sekä puheenjohtaja Marko Isomustajärvi kertoikin, että lauantai-ilta oli ikimuistoinen syntymäpäivä hänelle, sillä Kimmo Leinonen otti vastaan yhdistyksen kunniajäsenyyden sekä Ilves murskasi lahtelaiset 8-2.

Vielä kerran Ilves Ikuisesti yhdistys toivottaa oikein paljon tervetulleeksi yhdistyksen kuudenneksi kunniajäseneksi Kimmo Leinosen.

Jaa tämä
© Ilves Ikuisesti ry